Tarwegras en microgroenten als medicijn

Acht jaar geleden ging Soufian Elangouri vastbesloten op zoek naar een nieuwe levensstijl. Hij had gezondheidsproblemen, overgewicht en een gebrek aan concentratie. “Er moest écht iets veranderen”. En zo werd Spriet geboren.

GEEN SUIKERS


“Omwille van mijn gezondheid ben ik mij enorm gaan verdiepen in voeding. Ik bingewatchte de ene na de andere documentaire, las boeken bij de vleet en verslond wetenschappelijke studies.
Suikers waren het eerste wat ik van het menu schrapte, en inkopen deed ik van toen af aan in de biowinkel. De effecten waren onmiddellijk merkbaar: ik sliep veel beter, voelde me fitter en de kilo’s vlogen er vanaf”, vertelt Soufian.

MICROGROENTEN


Hij ontdekte tal van nieuwe producten waarvan hij nooit had gehoord zoals spirulina, algen, tarwegras. Stuk voor stuk ingrediënten met een hoge voedingswaarde.
“Tarwegras stak er met kop en schouders bovenuit. In koudgeperste vorm is het een ware antioxidantenbom. Een shot van 30 milliliter van dit groene sapje heeft dezelfde voedingswaarde als anderhalve kilogram groene groenten.
Het zit boordevol vitaminen, mineralen, eiwitten en chlorofyl, oftewel bladgroen. Het probleem was dat je in 2014 haast nergens een shot vers tarwegras kon vinden. Dus kocht ik een slowjuicer en begon zelf op mijn vensterbank tarwegras en vervolgens ook microgroenten, die
40 maal voedzamer zijn dan volwassen groenten, te kweken”.

EIGEN KWEEK


Zo begon letterlijk en figuurlijk een zaadje te kiemen. “Ik las veel boeken en eentje inspireerde me om verder te gaan met mijn hobby. Het ging over je passie volgen en ideeën delen om zo een bijdrage te leveren aan de samenleving. Wat zou niet enkel mijn portefeuille vullen, maar
mij ook elke dag voldoening geven? Ver moest ik niet zoeken. Het stond gewoon op mijn vensterbank te kiemen!”, lacht Soufian terwijl hij een tarwegrassapje serveert. Na een online cursus ging hij tijdens de eerste coronalockdown aan de slag met het bouwen van zijn serre
in een gesloten ecosysteem. Vandaag biedt hij met Spriet tarwegras en verschillende soorten microgroenten zoals zonnebloem, broccoli en radijs aan. Als particulier kan je een voor een abonnementsformule opteren en ook de horeca kan bij Spriet terecht.

Spriet, Irisstraat 76


www.sprietlimburg.be