Technlogiebende heeft nieuwe stek op de T2-campus

Gepubliceerd op donderdag 31 januari 2019 11.05 u.
Dat Genk ook inzet op talentontwikkeling in de vrije tijd, bewijst het unieke aanbod van de Technologiebende. Deze coole, inspirerende workshops voor jongens en meisjes krijgen nu ook een vaste stek op de T2-campus. .

 AL 5 JAAR ÉÉN BENDE

De Technologiebende bestaat dit jaar 5 jaar en dat vieren ze op de T2-campus op Thor Park. T2 is de nieuwe hotspot in Genk voor opleidingen in techniek en technologie en opende vorig jaar. Voortaan is er in dit gebouw een lokaal speciaal ingericht voor de Technologiebende.

NIEUWSTE MATERIALEN

“We zijn blij met onze eigen stek”, zegt Katrijn Steyvers coördinator van Technologiebende. “De ruimte is 94 vierkante meter groot en uitgerust met de nieuwste materialen. Een originele blokkenstructuur,verplaatsbare tafels en krukjes, beschrijfbare wanden maken dit lokaal uiterst geschikt."

MEDIAWIJSHEID

Kinderen kunnen hier individueel werken of in groep. Want naast leren programmeren, robots bouwen, ontwerpen in 3D, LEGO bouwen en programmeren, stimuleren ze hier ook nieuwe vaardigheden zoals creatief denken, samenwerken en mediawijsheid.

TROTS OP MEZELF

Soumaya Izaoui en Chahida El Hadaddi zijn twee enthousiaste meisjes die voor het eerst meedoen aan een workshop van de Technologiebende. Chahida (10): "Ik ben trots op mezelf omdat ik nu een robot kan programmeren. Ik droom ervan om een mensenrobot te maken die kan stappen, dansen en voetballen.” Ook Soumaya (10) vindt dit een inspirerende plek. “Ik wil later kinderpsychiater worden en ben er zeker van dat ook technologie mij daarbij kan helpen.”

VULKAAN MAKEN

Cedric Missotten (9) is al langer bij de Technologiebende. Hij nam al deel aan een Laboclub, een astronautenkamp en een CoderDojo. “Ik heb hier veel geleerd", vindt hij. "Ik kan nu mijn eigen game maken en programmeren. Het leukste wat ik tot nu toe gedaan heb is een vulkaan maken!”

ENTHOUSIASTE BEGELEIDERS

De Technologiebende werkt voor de uitwerking van het aanbod met sterke partners zoals UCLL, PXL, U-Hasselt, Cosmodrome, CoderDojo en BeCode. Jan Fabry en Abdel Arfala begeleiden de CoderDojo’s. “Zowel beginners als gevorderden kunnen meedoen onze programmeersessies", verzekeren ze. "Op jonge leeftijd leren programmeren is nuttig én belangrijk. Je ondervindt hier ook dat je er niet eerst jaren voor naar school moeten gaan.“

WILDE IDEEËN

“We luisteren ook met plezier naar de wilde ideeën van de kinderen en jongeren en stimuleren hen om hiermee aan de slag te gaan. We zien hoe ze op het einde van een sessie trots hun creatie aan de groep tonen, en dat geeft ons veel voldoening!”

Meedoen aan de workshops van de Technologiebende?

Schrijf je hier in!