Meet mee!

Stad Genk rolt op dit moment verkeersplannen per wijk uit, in functie van wie er woont en er echt moet zijn. Dat doen we via een participatietraject samen met de bewoners. Ook voor het verzamelen van data doen we graag beroep op onze inwoners.

Woon je in een stadsdeel waar momenteel het traject voor verkeersplannen loopt? En ben je benieuwd hoeveel verkeer er in jouw straat passeert? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Want we starten binnenkort met Telraam, een zogenaamd ‘citizen science-project’ waarbij inwoners eenvoudig zelf verkeerstellingen kunnen doen in hun eigen straat.

Telraam, wat is dat?

Telraam is een verkeersteller die je voor je raam (met uitzicht op je straat) plaatst. Het Telraam geeft automatisch tellingen door van fietsers, voetgangers, auto’s en vrachtauto’s. Zo krijg je inzicht in het verkeer in je straat, hoe het dagelijks varieert en hoe hard er door wagens wordt gereden. Alle metingen zijn terug te vinden op de website. Deze zijn openbaar en steeds up-to-date.

Als je interesse hebt, dan krijg je van stad Genk een telraam, helemaal gratis. Je wordt begeleid bij de installatie en we organiseren ook een workshop waarin jij als verkeersteller meer te weten komt over de verzamelde metingen en de resultaten. Zo kun je eigen analyses maken van het verkeer in je straat via de website van Telraam.

Aanmelden

Ben jij geïnteresseerd en voldoe jij aan de onderstaande vereisten om een Telraam op te hangen? Schrijf je dan zeker in onder het juiste stadsdeel. Stad Genk zal nadien samen met partner Telraam beoordelen of jij in aanmerking komt om deel te nemen.
Vereisten:

  • Je hebt een woning met een raam aan de straatkant.
  • Dit raam moet volledig vrij zicht op de straat hebben. Er mogen dus geen verlichtingspalen, bomen of constructies staan, die het zicht blokkeren.
  • Dit raam bevindt zich op de eerste verdieping en niet op het gelijkvloers. Dit geeft het beste beeld.
  • Voor dit raam is geen vliegenraam aanwezig.
  • Je beschikt over een wifi-verbinding waar het Telraam-toestel mee verbonden kan worden.
  • Je beschikt over een stopcontact in de buurt van het raam (of je kan via een verlengsnoer werken).

Stadsdeel Genk-Midden (Bokrijk - Hasseltweg - Oud-Termien - Nieuw-Termien - Vlakveld)
Samen met de bewoners wil Stad Genk de impact van het verkeersplan in de wijken van Genk-Midden gaan meten. Hiervoor worden 20 telramen gratis ter beschikking gesteld. Wil je meedoen, registreer je dan op de website van Telraam.

Wil je in aanmerking komen, schrijf je dan snel in!

Registratie Genk-Midden

Stadsdeel Genk-Zuid (Oud-Sledderlo - Nieuw-Sledderlo - industrieterrein Genk-Zuid - Caetsbeek)

Begin maart starten de participatiemomenten in dit stadsdeel. Stad Genk wil graag nog bijkomende data verzamelen over de huidige verkeerssituatie. Deze vormen mee de basis om correcte oplossingen in te voeren. Hiervoor worden 20 telramen gratis ter beschikking gesteld. Wil je meedoen, registreer je dan op de website van Telraam.

Wil je in aanmerking komen, schrijf je dan snel in!

Registratie Genk-Zuid