Tentoonstelling foto- en poëzieproject Feesten: hele maand oktober

Uit de talrijke inzendingen van medioren en senioren die bij de Dienst Sociaal Welzijn van de stad Genk binnenliepen, pikte een jury 42 foto’s en 11 gedichten. Het resultaat kan je nog tot en met 31 oktober bekijken op het balieplein en in de foyer van het stadhuis.

 

Feestelijk als altijd werd op 28 september de foto- en poëzietentoonstelling met werken van de hand van Genkse 55-plussers geopend. Na een openingswoord van de voorzitter van de socioculturele werkgroep van de Adviesraad 55+ en schepen Roncada van Sociaal Welzijn waren de dichters aan de beurt. Niet zonder gepaste trots lazen die hun gedicht voor en gaven er een verhelderend woordje toelichting bij. Na het officiële gedeelte genoten de aanwezigen van de tentoongestelde foto’s en konden ze de voorgedragen gedichten nog eens in alle rust tot zich laten komen.

 

Oktober feestmaand

Met de opening van de tentoonstelling is meteen het startschot gegeven voor een oktobermaand vol afwisselende activiteiten voor medioren en senioren. Zo volgen onder meer een workshop Chinees koken, een wijn- en bierproeverij, een initiatie golf en een toelichting over veiligheid op het internet.

 

Waar

Balieplein en fotogalerij stadhuis Genk