Test Bisiklet loopt op wieltjes

Gepubliceerd op donderdag 11 juni 2020 14.05 u.
Iedereen op de fiets. Dat is de doelstelling van stad Genk. Onlangs lanceerde de stad ‘Test Bisiklet’, een project waarbij Genkenaren twee weken lang gratis de nieuwste en leukste fietsen van het moment kunnen reserveren en testen. Deze fietstestkaravaan trekt van wijk tot wijk.

Bokrijk was als eerste aan de beurt. De actie bleek meteen een schot in de roos: de eerste testperiode was in een mum van tijd ‘uitverkocht’. Gisteravond haalden de eerste enthousiastelingen hun fiets af.

Alle Genkenaren op de fiets

Genk is, met meer dan 400 kilometer aan fietspaden, veelal in het groen, een fietsstad bij uitstek. Fietsen is bovendien gezond én goed voor het milieu. Daarom wil de stad nog meer Genkenaren op de fiets. Niet alleen voor recreatieve maar ook voor functionele verplaatsingen. Met ‘Test Bisiklet’ brengt de stad de nieuwste fietsen effectief tot bij de Genkenaar, een Limburgse primeur.

Unieke kans

Per testperiode zijn er in totaal twintig fietsen ter beschikking, en dit per testperiode. Altijd al willen weten of zo’n e-fiets bij je past? Is kinderen vervoeren in een bakfiets echt zo snel en praktisch? Of wil je al langer zo’n vouwfiets uitproberen? Dit is dé kans. De volgende halte van de Test Bisiklet is Winterslag. Dat is in september.

Uitstekend fietsrapport

Genk strijdt momenteel ook, samen met Mechelen en Kortrijk, om de titel Fietsstad 2020. De drie steden zijn genomineerd door de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en de Fietsersbond. Een onafhankelijk studiebureau maakt de komende weken een grondige analyse van het fietsbeleid en de infrastructuur in de drie steden. Een jury maakt de winnaar bekend op 6 oktober.