Tijd voor 'de blok': waar en hoe studeren in Genk?

Gepubliceerd op dinsdag 4 december 2018 10.25 u.
Goed nieuws voor alle studenten die weer worstelen met slapeloze nachten en gigantische cursussen. Jeugd Genk richt opnieuw een blokbar in! 3600 ging alvast luisteren naar de bloktips van studenten op C-mine en in jeugdhuis PAND.

1. Alanis: "Ik gebruik altijd kleurtjes" 

“Ik kan gerust gezamenlijk studeren, maar liefst ongestoord. Mijn gsm gaat dan ook onmiddellijk op stil. Ik gebruik veel kleurtjes en zorg voor structuur, de cursus kan er maar beter aantrekkelijk uitzien. Een goede voorbereiding is ook belangrijk maar het échte leren is pas voor daarna!”

2. Haitam: "Ik studeer vaak in de bibliotheek"

“Op woensdagen ga ik sowieso naar de bibliotheek om samen met vrienden voor school te werken. Mijn aanpak? Eerst leer ik alle hoofdstukken afzonderlijk en schrijf daarna de dingen ook nog eens op, zo zit het al wat in de hand. Wat bij mij niet mag ontbreken als ik studeer zijn de nodige snacks en frisdrank. Dat houdt mij alert. ”

3. Brecht: "Leuk initiatief, altijd hulp in de buurt!"

“Ik leer nog altijd graag uit mijn boeken en druk mijn notities af. Studeren via de laptop lukt mij niet want dat zorgt voor afleiding. Samen met vrienden blokken is dus niet echt voor mij weggelegd, al ben ik nog nooit naar een blokbar geweest. Het lijkt me wel een leuk initiatief. En je hebt altijd wat hulp in de buurt!”

4. Lisa: "Herhalen helpt" 

“Ik maak steeds een samenvatting op voorhand, dat leert gemakkelijker. Ook herhalen helpt enorm bij het onthouden van de leerstof. Klinkt misschien een beetje raar maar ik studeer met oortjes en luister naar muziek. Mijn vriendin motiveert mij ook vaak tijdens de examens.”

5. Bjarne: "Ik ging vaak naar de studie"

“Goed opletten in de les, dan hoef je thuis zo min mogelijk te doen. In het middelbaar ging ik vaak naar de studie omdat ik me thuis moeilijk kon concentreren. Misschien is een blokbar dan wel iets voor mij? Ik zal eens een kijkje gaan nemen, (lacht).”

Waar studeren in Genk?

Geen zin om alleen te studeren? Dan hebben wij misschien wel de ideale studieplek in Genk. Hier zit je in een rustige omgeving en heb je de nodige voorzieningen. Op deze locaties kan je terecht:

 

Jeugdhuis PAND - Europalaan 26

 

Van 26 december tot en met 6 januari: 9 tot 22 uur

Gesloten op 31 december en 1 januari

KRC Genk, Luminus Arena

 

Van 7 tot en met 23 januari: 9 tot 22 uur

 

Bibliotheek, Stadsplein 3

 Het hele jaar door tijdens de openingsuren:

maandag tot vrijdag van 10 tot 19 uur

zaterdag van 10 tot 16 uur

 

Meer info en tips over student zijn in Genk vind je hier