Tip van Inge: zondags zenmomentje nodig? Kom naar de bib!

Gepubliceerd op zondag 1 januari 2023 9 u.
Vanaf 8 januari is de bibliotheek ook op zondagvoormiddag toegankelijk, maar dan zonder personeel. Inge Bijnens en haar tweelingdochters Elle en Jutta zijn alvast fan en vertellen aan 3600 hoe het werkt.

Inge, jij hebt dit al kunnen uittesten met je gezin. Wat vinden jullie ervan?

“Wij hebben voor de zomervakantie deelgenomen aan een testperiode. We voelden ons vooral veel vrijer om te gaan wanneer het ons het best past. In de week ben je gehaast, en geraak je er vaak niet voor sluitingsuur. Op zondag voelt het aan als een echte uitstap.”

Jullie gaan dus voortaan ook op zondag naar de bib komen?

"Zeker weten. Ik denk dat het voor veel jonge gezinnen een ideaal moment is. Je kan in alle rust van de bib genieten, zonder tijdsdruk of parkeerstress. Elle en Jutta kijken er geweldig naar uit. Zij vinden het spannend om alleen een boekje te kiezen of de tablets te gebruiken.”

Ben je wel op je gemak zonder personeel?

“Ja hoor. Met je identiteitskaart en een pincode krijg je toegang. Je bent niet helemaal alleen. Er is een wijkwerker die een oogje in het zeil houdt. Mensen moeten niet twijfelen: gewoon doen en kijken of het je ligt. Wij gaan er alvast een zondags zen-moment van maken.”

Open+ is actief vanaf 8 januari tot 16 april, elke zondag van 9 tot 13 uur. Je registreert je als Open+-gebruiker en neemt vooraf deel aan een infosessie.
Eerstvolgende infosessies in januari:

zaterdag 7/1, 21/1, 28/1: 10.30 uur
woensdag 11/1, 18/1: 19 uur

Bibliotheek, Stadsplein 3

Lees meer