Tip van Memnune: "Iedereen kan minder of zelfs geen vlees eten"

Gepubliceerd op woensdag 24 februari 2021 13.09 u.
In maart start opnieuw de ‘VeggieChallenge’: een maand minder of liefst helemaal geen vlees eten. Vleesproductie staat immers voor CO²-uitstoot, ontbossing, watervervuiling en veel meer erge dingen voor mens, dier en planeet. Genks veggieboegbeeld dit jaar is Memnune Sahin.

Waarom doe je mee aan de VeggieChallenge?

“Vier jaar geleden kreeg ik te horen dat ik de darmziekte Crohn had, dus moest ik op zoek naar een gezondere levensstijl. Mij valt op dat je van plantaardig voedsel veel sneller verzadigd bent en lichter verteert. Geen betere eettip voor je maag en darmen dan een vegetarisch gerecht om met een goed gevoel de avond in te gaan. Maar ik doen het ook voor onze planeet. Cijfers van CO²-uitstoot in onze provincie tonen aan dat verkeer maar ook vleesproductie een doorslaggevende factor zijn. Alle beetjes helpen, dus ook eens wat minder of geen vlees eten."

Wat vindt je omgeving van je engagement?

“Mijn dochter en ik hebben de vegetarische omslag gemaakt. Mijn zoon en man doen het niet, maar ze passen ze zich vaak aan mijn vegetarische keuken aan.”

Je motiveert ook anderen om mee te doen. Hoe doe je dat?

“Ik post geregeld leuke gerechtjes op Instagram en ik probeer veel mensen echt aan te spreken. Dikwijls krijg ik leuke reacties. Wanneer ik uitleg dat het bord gemaakt is zonder vlees, verbaast dat sommigen. Maar wie durft en proeft, weet genoeg!”

Ga zelf de uitdaging aan: 

Meld je op www.evavzw.be/veggiechallenge.
Je ontvangt dagelijks een leuke veggietip en handige weetjes in je mailbox.

Help Genk de VeggieChallenge 2021 Award winnen

Als je inschrijft, moet je ook je postcode invullen. De stad of gemeente met het verhoudingsgewijs hoogste aantal deelnemers wint de award.

Vegetarische recepten kan je bekijken op www.genk.be/veggie.