Tip van Mirthe: "Kom naar de leesclub!"

Gepubliceerd op dinsdag 25 oktober 2022 15.51 u.
Niets zo gezellig als een goed boek in de winter. Lees jij graag? In de bibliotheek zijn er tal van leesgroepen. Mirthe De Ruyter (18) studeert voor kleuterleidster en leest al tien jaar mee. Onlangs stapte ze in leesclub Poespas. Mirthe vertelt welke meerwaarde dat voor haar heeft.

Wanneer kreeg de leesmicrobe jou te pakken?

“Vanaf het moment dat ik kon lezen. Mijn mama las graag voor, mijn papa is zelf een grote lezer. Het eerste boek waarin ik helemaal opging, was er een van Geronimo Stilton. Als 8-jarige ging
ik naar de Kinder- en Jeugdjury in de bib. Vandaag heet dat de Leesjury.”

Wat maakt een leesclub zo bijzonder?

Je leest allemaal hetzelfde boek en nadien praat je erover. Zo ontdek je dingen die je zelf niet had gezien. Zelfs als een boek je niet ligt, kan er toch een fi jn gesprek over ontstaan. Je leert er ook mensen kennen met dezelfde passie, en dat schept een band.

Hoe lang kan je in een leesclub blijven?

Zolang je wilt want voor elke leeftijd is er een leesgroep. Nu ben ik bij Poespas, de leesclub voor 16- tot 25-jarigen in kattencafé MAU. Super gezellig daar! De boekentitels liggen vast, maar in elk boek zit wel iets wat de moeite is. En als het aan mij ligt, stap ik later ook over naar Genk Leest!

Meedoen? Ontdek alle leesclubs georganiseerd door de Genkse bibliotheek en schrijf je in! 

Lees meer