Tip van Sandra: kom bij Sportnetwerk Genk

Gepubliceerd op donderdag 23 december 2021 15.13 u.
De Stedelijke Sportraad wordt binnenkort Sportnetwerk Genk. “Een nieuwe naam én een nieuwe aanpak. Iedereen met een hart voor sport kan er deel van uitmaken”, zegt Sandra Alenteyns lid van de huidige sportraad.

Sandra, waarom deze nieuwe naam?

“De Sportraad in de huidige vorm bestaat ruim 50 jaar. De raad bestaat uit afgevaardigden van het stadsbestuur, uit sportverenigingen en specialisten. Samen geven ze vorm aan het stedelijk sportbeleid. Het sportlandschap is al een tijdje sterk veranderd, dus is het tijd voor vernieuwing.”

Wat wil het nieuwe ‘Sportnetwerk Genk’ doen?

“Sport moet beter en meer deel uitmaken van het dagelijkse leven van de Genkenaar. Dus willen we toegankelijke inspraak organiseren. Met Sportnetwerk Genk willen we meer vertegenwoordiging van alle sportactoren in Genk: uiteraard sportverenigingen en -organisaties maar ook individuele sportbeoefenaars en privé sportaanbieders. Kortom iedereen met een warm hart voor sport.”

Wat is jullie doel voor de Genkenaar?

“Heel simpel. We willen alle Genkenaren vlotter laten starten met sport. Hoe jonger, hoe beter. Uiteindelijk werken alle sportaanbieders aan hetzelfde doel en dat is fitheid, gezondheid, talent en uiteraard plezier. Wil je hieraan bijdragen, laat ons dan zeker iets weten!”

Deel uitmaken van Sportnetwerk Genk?

T 089 65 34 50
sportingenk@genk.be


sportingenk.be/sportnetwerkgenk