Tip van Valentim: onderhoud grafstenen door Wijk-Werk

Gepubliceerd op maandag 28 juni 2021 17.12 u.
Kom je er niet meer toe om zelf het graf van familie of geliefden te onderhouden? Is dit een klus die voor jou steeds moeilijker wordt? Vraag hulp aan wijkwerkers zoals Valentim.

Welke service biedt de stad?

Valentim: "Vanaf nu kan je het hele jaar door hulp vragen voor het onderhoud van een graf op de stedelijke begraafplaatsen. Vroeger was dat enkel in de periode van Allerheiligen. Wij onderhouden het graf, dat wil zeggen: afvegen en oppoetsen van de steen, verwijderen van het onkruid langs de steen enzovoort. Herstellingen doen we niet."

Wat kost het?

Valentim: "De prijs per onderhoudsbeurt van een grafsteen is 15 euro. Je moet rekening houden met de beschikbaarheid, maar doorgaans kan het binnen twee weken na je aanvraag. Zodra we de grafsteen gepoetst hebben, word je verwittigd."

Geeft dit werk je voldoening, Valentim?

Valentim: "Zeker, mensen zijn blij met de hulp. En we merken dat ze liefst het hele jaar door het graf van familie en geliefden netjes willen houden. Vandaar dat we onze service uitbreiden."

Hoe vraag je dit aan? 

Boek en betaal online

OF

Ga langs in het stadhuis. Maak eerst je afspraak online of via T 089 65 36 00. En meld je je toegewezen dag en uur aan bij de balie van het stadhuis. Je betaalt ter plaatse
liefst met de bankkaart en anders cash."

Meer info

wijk-werken@genk.be