Tips die je zomer in Genk verlengen

Gepubliceerd op woensdag 25 augustus 2021 10.46 u.
Terug uit vakantie of nog helemaal niet weggeweest? Met deze tips kan je volop nagenieten van de zomer.

01 Fiets en geniet met de hapjesbon

Neem in september nog eens de tijd om op de fiets te springen. De fietsroute ‘Fotogeniek Fietsen’ brengt je naar de meest trendy maar soms ook verborgen plekjes in Genk. Met de Hapjesbon op zak, kan je onderweg genieten van 3 culinaire hapjes bij een’ van de deelnemende horecazaken.

Tip! Deze route kan je ook te voet of met een step doen. De Hapjesbon kost 10 euro voor drie kleine originele gerechtjes.

Nog te koop tot 30/09 in het bezoekersonthaal C-mine, LABIOMISTA of Kattevennen.

visitgenk.be/hapjesbon

02 Ga wandelen met de boswachter

Vraag jij je soms ook af hoe al dat Genkse groen onderhouden wordt? Door mee op stap te gaan met de boswachter van het Agentschap Natuur en Bos leer je hoe Genk met een goed natuurbeheer meer kansen geeft aan zeldzame planten en dieren. Maak tijdens je tocht in Kattevennen kennis met de tweede grootste populatie aan jeneverbesstruiken van België. Onderweg luistert de boswachter graag naar je ideeën en vragen!

Wandeling Kattevennen op 11/09 om 14u
Schrijf je in (verplicht) via:

genk.be/natuurenbosbeheer

03 Beleef een zuiderse avond op Vennestraat Terrast Vollebak

Deze zomer werden alle grote Genkse zomerevents door corona geannuleerd of aangepast. Dus steekt ook Vollebak Vennestraat in een ander kleedje. Ook nu geen lange tafels in het midden van de straat, maar wel uitgebreide terrassen aan de meer dan 20 deelnemende horecazaken. Mobiele optredens van onder meer Davide Cavaliere, Double D, The Comfort Zone, Tom & Tal, trekken van terras naar terras met sfeervolle muziek.

Nog op zaterdag 4 en 11/09/2021 – vanaf 17u

vollebakvennestraat.be

04 Doe de wandelroute 'Hear me see me'

Vier jonge locals nemen je mee op pad in hun wijk Nieuwe Kempen. Via een uitgestippelde wandelroute ontdek je hun video’s met portretten en verhalen van inwoners. De wandeling start aan het onthaalgebouw van LABIOMISTA en eindigt op Nomadland. Via 17 video’s krijg je hun verhaal te horen én te zien via je smartphone door de QR-code op de paaltjes te scannen.

Tip! Gebruik de handige wandelkaart!

Deze route is gratis en kan je op elk moment van de dag doen.

labiomista.be/wandelroute-hear-me-see-me

05 Ga naar Zomerslag op C-mine

Zomerslag gaat ook in september verder op C-mine. Op het C-mine plein kan je nog terecht voor muzikale films (4-5/9), theater (2-4/9), muziek van de Genkse sensatie Wamaki’s (2/9) en veel meer gezelligheid.

Voor de echte afsluiter van Zomerslag zorgt GA voor Kunst. Op 25 september strijken ze neer op een podium vol drums en ander slagwerk. Verwacht je aan een wervelende voorstelling met veel beats en effecten, oftewel The Recupboys met ‘Light between dark’, een samenwerking tussen de academies van Ronse en Genk. De dag start met een uitgebreid familieaanbod vol muzikale pareltjes, woordkunst en dans. Meedoen kan ook in een van de leuke workshops!

GA voor Kunst op Zomerslag op 25/09/2021
Rand- en voorprogramma: 14 tot 17u
Slagwerkvoorstelling ‘Light between dark’ om 17u (duur: 1u15)
Gratis, reserveer wel je ticket via www.c-mine.be

c-mine.be/zomerslag