Toegankelijkheid: welke bloemenzaak verdient een bloemetje?

Gepubliceerd op woensdag 28 april 2021 17.12 u.
Elk jaar geeft de stad een prijs aan toegankelijke Genkse handelszaken. Dit jaar zijn dat de bloemenwinkels. Waarom? Dat vragen we aan Nancy Willems van de Adviesraad voor Personen met een Handicap.

Nancy, waarom kiezen jullie dit jaar voor bloemenwinkels?

Nancy: Omdat het voorbije jaar heel wat winkels de deuren gesloten moesten houden door corona, waren we op zoek naar handelaars die veel open mochten zijn. √Čn waar mensen troost voor zichzelf of anderen vonden.

Waaraan hecht de jury belang bij het kiezen van de winnaar?

Nancy: Fysieke en emotionele toegankelijkheid wegen even zwaar door. Is er een goede doorgang? Hoe worden klanten met een beperking onthaald? Krijgen ze assistentie als ze moeilijkheden ondervinden? Dat zijn belangrijke vragen die ons helpen een winnaar te kiezen.

Heeft de toegankelijkheidsprijs al wat veranderd in Genk?

Nancy: De aandacht voor toegankelijkheid bij handelaars is er zeker op vooruitgegaan en dat is onze belangrijkste opdracht. Vooral bij renovatie van winkels merken we dat handelaars hieraan werken. Toch zijn er nog heel wat verzuchtingen bij de mensen met een handicap.

Tot 28 mei kan je ook als klant een Genkse bloemenwinkel voordragen voor de toegankelijkheidsprijs. De winnende winkel ontvangt 1250 euro en een glazen award!

Info en deelnameformulieren

www.genk.be/toegankelijkheidsprijs