Token aanvragen

Indien je als burger gebruik wil maken van een elektronische dienstverlening zoals Tax-on-Web, kan je je identificeren met je elektronische identiteitskaart (eID). Je moet dan wel een geschikte kaartlezer hebben, aangesloten op je computer of laptop. Dit is de meest eenvoudige methode. Die bevelen we dan ook aan.

Als je geen gebruik kan of wil maken van je elektronische identiteitskaart, kan je als alternatief een 'token' aanvragen bij de federale overheid. Dit token bestaat uit een aantal beveiligingscodes die je ontvangt via e-mail. Samen met een gebruikersnaam en een paswoord vormt zij de toegang tot een aantal sites met elektronische dienstverlening van de overheid.

De stad Genk is een lokaal registratiekantoor waar je als inwoner van Genk, of omliggende gemeenten, dit token kan aanvragen op voorlegging van je identiteitskaart. Na aanvraag ontvang je van de overheid (Fedict) een e-mail met een activatielink. Deze e-mail moet je bewaren tot na de activatie. Daarna stuurt het stadsbestuur je een uitnodiging om je activatiecode af te halen.

Samen met de activatielink uit de e-mail van Fedict en de activatiecode, die je ontvangt van het stadsbestuur, kan je dan een gebruikersnaam en paswoord aanmaken. Ter bevestiging ontvang je een e-mail met een aantal beveiligingscodes die samen je 'token' uitmaken.

Opgelet! De activatielink is maar twee weken geldig! Als de procedure niet op twee weken afgehandeld is moet je een nieuwe aanvraag doen.

Bedrag

Gratis