Torenlaan en Londotstraat terug open

Gepubliceerd op donderdag 29 augustus 2019 15.41 u.
De twee rijstroken op de N76 zijn opnieuw in beide richtingen bereikbaar. Ook het kruispunt met de Lucien Londotstraat is weer open.

Sinds het begin van de zomervakantie renoveerde het Agentschap Wegen en Verkeer de oude spoorwegbruggen op de Torenlaan in Zwartberg. Vanaf komend weekend zullen er op de N76 terug 2 rijstroken in beide richtingen beschikbaar zijn voor gemotoriseerd verkeer. Ook het kruispunt met de Lucien Londotstraat opent weer. Fietsers kunnen intussen ook gedeeltelijk gebruik maken van de fietspaden rondom het complex. Tegen begin oktober zouden ook de nieuwe op- en afritten gebruiksklaar zijn.

De werken aan het op- en afrittencomplex zitten stilaan in de laatste rechte lijn. De afgelopen maanden werkte de aannemer aan de renovatie van de oude spoorwegbruggen en de heraanleg van het kruispunt met de Lucien Londotstraat. Dit weekend worden zowel de Torenlaan als het kruispunt met de L. Londotstraat opnieuw opengesteld. Op de Torenlaan kan verkeer dan opnieuw in elke richting over twee rijstroken rijden.

De komende maand werkt de aannemer verder aan de op- en afritten zijde Kerkplein en aan de fietstunnels. Tijdens één weekend in september moet hij nog de brugvoegen plaatsen van de spoorwegbrug in de rijrichting van Oudsbergen. Daarbij nog even extra verkeershinder.

Nieuwe fietspaden gedeeltelijk in gebruik

Ook fietsers kunnen vanaf volgende week ook al deels gebruik maken van de fietspaden rond de op- en afritten. Voorlopig zijn de fietspaden bovenop de spoorwegbrug nog niet in gebruik zijn, dus blijven de nieuwe fietstunnels ook nog even afgesloten.

Verkeer tijdens thuiswedstrijden KRC Genk nog even via Lucien Londotstraat

Door de openstelling van het kruispunt kunnen de supporters van KRC Genk opnieuw via de Lucien Londotstraat naar de parkings aan het stadion rijden. Pas na de officiële opening van het nieuwe complex zal verkeer tijdens thuiswedstrijden van KRC via de op- en afritten en de nieuwe verbindingsweg richting Opglabbekerzavel en het stadion rijden.