Troost op parkbegraafplaats Genk-Centrum

Gepubliceerd op dinsdag 27 oktober 2020 16.38 u.
Ga je naar de begraafplaats van Genk-Centrum? Dan wandel je misschien langs de 'Troostplek'? Dit is een ruimte in openlucht waar je herinneringen aan overledenen kan ophalen, of gewoon even kan stilstaan bij het leven en de dood.

Deze plek kwam er op vraag van de werkgroep ‘Rouwende Mensen Nabij’ van de Genkse parochiefederaties en het Huis van de Mens. “Dankzij de stedelijke groendienst is dit stukje van de begraafplaats sober, maar natuurlijk ingericht. Hier zijn zitbanken, stalen cirkels die verwijzen naar de levenscirkel en een verzameling keien”, zegt Cecile Rutten van de parochiefederatie. Op die keien kunnen bezoekers de naam van hun naaste overledene schrijven en achterlaten. 

Meer symboliek vind je ook terug in de beplanting. "Die groeit mee met de seizoenen en sluit aan bij de levenswandel van de mens,” vult Katrien Stynen van het Huis van de Mens aan.

De Troostplek op de begraafplaats van Genk-Centrum bereik je via de hoofdingang. Volg vanaf het overkapte centrale plein het wandelpad naar links.

Foto: Myriam Francois, Cecile Rutten en Fons Cuypers van de Genkse parochiefederatie. Katrien Stynen, Huis van de Mens (niet op foto), initiatiefnemers van de Troostplek.

Bezoek je de begraafplaatsen? 
Denk aan de coronamaatregelen!

Alle info op www.genk.be/begraafplaatsen