Tussenstand opmeten parkeerplaatsen voor personen met een handicap

Vorig jaar inventariseerde het expertisecentrum in toegankelijkheid Inter samen met vrijwilligers van de Adviesraad voor Personen met een Handicap en de Adviesraad 55+ voorbehouden parkeerplaatsen in toeristische zones en aangepaste wc’s. Dankzij de Toevla-tool kan je volgen welke positieve gevolgen die inventarisering heeft voor het bestaande aanbod aan parkeerplaatsen voor personen met een handicap.
 
Van de 117 gecontroleerde voorbehouden parkeerplaatsen werden 79 volledig in orde bevonden met de wetgeving. Van de 38 overige kleurden 26 oranje en 12 rood. Oranje plaatsen kunnen met een kleine aanpassing door de technische dienst van de stad worden omgebogen naar groene. Voor de rode startte de zoektocht naar een structurele oplossing. Ondertussen bracht de technische dienst al heel wat verbeteringen op het terrein aan. Enkele foto's daarvan kan je onderaan bekijken.
 
Handige tool
De Toevla-tool schaalt de voorbehouden parkeerplaatsen in en bespreekt verschillende elementen die essentieel zijn voor een optimale toegankelijkheid. Zo lees je er meer over de aanduidingen ter plaatse, de afmetingen, het hellingspercentage en het aantal voorbehouden parkeerplaatsen nabij de besproken trekpleister. Zo hebben zowel personen met als zonder handicap die een bezoek willen brengen aan een van de boeiende sites of handelscentra in onze stad een duidelijke kijk op de toegankelijkheid ervan.

Voorbeelden van verbeteringen: