Tweede en derde co-creatiesessie in oPEN Living Lab Genk

Gepubliceerd op dinsdag 14 juni 2022 10.06 u.
In april en mei vonden een tweede en derde co-creatiesessie plaats in Genk, waarbij burgers, industriële partners, stad Genk en onderzoekers met elkaar in gesprek gingen.

Burgers uit de wijken Nieuw Texas en de aangrenzende tuinwijk Waterschei namen deel aan beide sessies. De twee co-creatiesessies waren bedoeld om input en ideeën te krijgen van burgers - zowel huurders als huiseigenaren - met betrekking tot hun visie op de buurt van de toekomst.

De tweede co-creatiesessie vond plaats op 23 april. Het werd de "Droomsessie" genoemd omdat de deelnemers konden dromen over de buurt van de toekomst. Mensen bespraken problemen en mogelijke oplossingen voor een positieve energiewijk. Om hun ideeën te visualiseren maakten de deelnemers prototypes, posters en mindmaps. Er heerste een zeer constructieve sfeer tijdens de sessie. Zo gaven de deelnemers zelf aan dat: "als iedereen samenkomt, ontstaat echte positieve energie".

Tijdens de derde co-creatiesessie op 14 mei maakten de deelnemers ontwerpen voor hun woningen en buurt. Ze bedachten realistische ideeën en oplossingen voor een toekomstbestendige positieve energiewijk in Waterschei, door hun ideeën te visualiseren op een kaart van de wijk en een schets van de woningen.