Tweede festivaldag vol sfeer en gezelligheid

Gepubliceerd op zaterdag 25 juni 2022 11.41 u.
Persbericht van 25 juni 2022

De tweede dag van het driedaagse stadsfestival Genk On Stage werd vroeg ingezet. Dankzij de inspanningen van het centrummanagement konden bezoekers al genieten van muziek en een gezellige braderie vanaf 13 uur. Kinderen (en ouders) konden hun hartje ophalen op kindercité, een spel- en activiteitennamiddag in een festivaljasje. De avond werd gevuld met verschillende topacts van o.a. Ruben Block, Goeie Jongens, Compact Disk Dummies en Discobar Galaxie.

“De weergoden waren ons vandaag goed gezind” vertelt burgemeester Wim Dries opgelucht. “Ondanks de mindere voorspellingen wist het in Genk droog te blijven. Hierdoor was het al vroeg in de namiddag gezellig druk.”

Extra centrumbeleving

Ondanks de kleine oogjes van de vorige festivalavond was er al snel veel sfeer in het centrum van Genk. “De handelaars en het centrummanagement zorgden vandaag voor de muzikale invulling tussen 13 en 17 uur, waardoor het extra gezellig was voor de bezoekers. Die konden snuisteren op de braderie of genieten van optredens vanop een terras.” Vult voorzitter van het Centrummanagement Katrien Schreurs aan.

Voor de jong en jeugd

Het evenementenplein is er niet enkel voor de jeugd. Vanaf 13 uur konden gezinnen er terecht voor tal van spelletjes en activiteiten zoals minigolf, boomklimmen, grimeren,… “vooral het enorme springkasteel en de surfplank kende een groot succes bij zowel ouders als kinderen.” Aldus schepen van Jeugd Karel Kriekemans.

“Ook morgen zijn de jongsten onder ons welkom, dan staat er vanaf 13.30 uur een line-up speciaal voor de kinderen klaar.”

Met de fiets naar Genk

Opvallend veel bezoekers kiezen dit jaar voor de fiets. “Dat merken we duidelijk in de drukke bezetting van de fietsenstallingen” zegt schepen van Mobiliteit Karel Kriekemans. “Een trend die we als stad alleen maar kunnen aanmoedigen.” vult hij aan. Genk On Stage voorziet bewaakte stallingen om je fiets veilig achter te laten. Meer info hierover vind je op genkonstage.be

Geslaagde zaterdag

“Deze namiddag stonden er 10.000 bezoekers op de teller. Dit cijfer is vooral te danken aan de braderie met het muzikale programma en Kindercité. Deze avond kwamen er nog eens 20.000 bezoekers bij. In het totaal mocht Genk on Stage vandaag weer 30.000 festivalgangers ontvangen.” Sluit burgemeester Wim Dries af.