Zelfstandig uitbater horeca poortgebouw Kattevennen

Stad Genk is op zoek naar een zelfstandig uitbater voor horeca poortgebouw Kattevennen.

Het poortgebouw van het Nationaal Park Hoge Kempen ligt aan de Planetariumweg in Genk. De uitbating gebeurt in concessie voor 15 jaar, verlengbaar met 5 jaar. In het eerste jaar is er de mogelijkheid om te starten in een pop-up concept en de investeringen uit te stellen.

De horecazaak van het poortgebouw, waarbinnen de Cosmodrome gelegen is, maakt integraal deel uit van de werking van dit publieke gebouw en is ook voor bezoekers van buitenaf toegankelijk. De uitbating draagt bij aan de beleving van de bezoeker zodat deze in een aangenaam kader kan komen genieten van de unieke bosrijke omgeving in Kattevennen en de aangrenzende vernieuwde speeltuin. De concessionaris neemt samen met de vzw Kattevennen de openbare dienstverlening van de site voor rekening.

Als ondernemer streef je met de uitbating naar een gezond evenwicht tussen deze maatschappelijke taak enerzijds en economische rendabiliteit anderzijds. Horeca poortgebouw Kattevennen heeft heel wat troeven die een uitbating interessant maken:

  • mooie ligging, midden in een bosrijke omgeving (Nationaal Park Hoge Kempen, 40.000 wandelaars per jaar)
  • ruime verbruikszaal (200 m²) en een sfeervol buitenterras (300 m²)
  • ligging aan het fietsroutenetwerk (passage van 120.000 fietsers per jaar)
  • ligging in het poortgebouw met bezoekersonthaal en Cosmodrome (45.000 bezoekers per jaar)
  • in de directe omgeving een minigolf, gratis vernieuwde speeltuin, fietsverhuurpunt, dryslope voor snowboarders die in aanbouw is met uniek uitkijkpunt, enz …
  • een parking in de nabijheid met 150 plaatsen.

Met de kandidaat aan wie deze opdracht zal worden gegund zal de stad Genk een concessieovereenkomst van openbare dienst afsluiten.

Meer info

Voor meer info of voor opvragen van het bestek met alle voorwaarden kan je contact opnemen met de Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.