Vaccinatiecentrum in de Limburghal

Gepubliceerd op maandag 1 februari 2021 17.20 u.
Het vaccinatiecentrum voor de Genkenaren ligt in de Limburghal. In februari zal de expohal startklaar zijn voor de grote operatie.Dankzij de centrale ligging, de grote gratis parking, bushalte en veel indoorruimte, is dit de ideale locatie. Hoe word je gecontacteerd en wanneer kom je aan de beurt.

WIE WORDT WANNEER GEVACCINEERD?

Dat gebeurt in fases. In januari zijn de bewoners en personeel in woonzorgcentra aan de beurt en dan volgt het ziekenhuispersoneel. Vanaf februari start de grote vaccinatiecampagne van de bevolking in de Vlaamse vaccinatiecentra. En die werken volgens eenzelfde planning vanaf februari tot in de zomermaanden.

Fase 1: huisartsen, bewoners en personeel van andere collectieve zorginstellingen en -voorzieningen;
Fase 2: 65-plussers en risicopatiënten;
Fase 3: mensen met een essentieel beroep;
Fase 4: de rest van de bevolking.

De exacte timing hangt natuurlijk samen met de leveringen van de vaccins.

HOE ZAL DAT DAN ALLEMAAL VERLOPEN EN WANNEER IS HET MIJN BEURT?

De logistieke organisatie in Genk is in handen van Eerstelijnszone Kemp
& Duin in samenwerking met de gemeentebesturen van Genk, As en Zutendaal.

Afhankelijk van wanneer jij aan de beurt bent (fase 1,2,3 of 4) zal je een persoonlijk uitnodiging ontvangen via brief (en mogelijk ook via sms en mail). Je krijgt dan een datum en tijdstip waarop je je kan laten vaccineren.

Stad Genk ondersteunt de organisatie en de communicatie en de komende weken zal je meer te weten komen via een informatiecampagne. Zo krijg je via een filmpje te zien hoe het vaccinatieparcours verloopt, vanaf het moment dat je aankomt tot je vertrekt.

WAAR KRIJG IK MEER INFO?

Alle info vind je terug op stedelijke website www.genk.be/laatjevaccineren.

Het vaccinatiecentrum Limburghal krijgt een eigen klantencontactcentrum waar je met vragen terecht kan over je vaccinatie daar. Het telefoonnummer krijg je bij je uitnodiging. 

Je kan ook terecht op de Vlaamse website www.laatjevaccineren.be waar je praktische informatie en medische informatie vindt over het belang van vaccineren. Want om groepsimmuniteit te bereiken moeten zoveel mogelijk mensen ingeënt worden.

KAN IK MEEHELPEN? 

Wil je vrijwilliger worden in een Limburgs vaccinatiecentrum? Je kan je aanmelden via
www.helplimburgvaccineren.be.