Vaccinatiecentrum Limburghal gaat full force tijdens 2de week kerstvakantie

Gepubliceerd op donderdag 23 december 2021 13.36 u.
Persbericht van 22 december 2021

Op 15 november is het Vaccinatiecentrum Limburghal heropgestart. Ondertussen zijn er al meer dan 30.000 boosterprikken gezet. Alle uitnodigingen voor wie in aanmerking komt zijn verstuurd. Iedereen wiens interval (sinds vorige vaccinatie) vervallen was, is reeds aan bod gekomen. Tegen eind 2021 zal 40% van de Genkenaren een boosterprik gehad hebben. Om de epidemie en de Omikron-variant te vertragen zet het vaccinatiecentrum van eerstelijnszone Kemp & Duin nu een extra versnelling in. Het uitgangspunt is om op 18 januari alle inwoners (boven de 18 jaar) van Genk, As en Zutendaal voorzien te hebben van een boosterprik.

Vlotte heropstart

“Sinds de heropstart van het Vaccinatiecentrum Limburghal zijn er al meer dan 30.000 extra boosterprikken gezet. Iedereen wiens interval (sinds vorige vaccinatie) vervallen was, is reeds aan bod gekomen en alle uitnodigingen voor wie in aanmerking komt voor een boosterprik zijn verstuurd”, zegt burgemeester Wim Dries. “Op deze manier zijn de vaccinatiecentra van eerstelijnszone Kemp & Duin de versnelling van de nationale vaccinatiecampagne een stapje voor geweest”, vult verantwoordelijke voor het vaccinatiecentrum Limburghal Roel Vandewal aan.

Momenteel is het interval teruggebracht van 6 naar 4 maanden (Pfizer), waardoor de vaccinatiecampagne opnieuw versnelt en de brede bevolking grotendeels eerder in aanmerking komt voor een boostervaccin. Tegen het eind van 2021 zal 40% van de Genkenaren geboosterd zijn.

Versnelling in functie van Omikron

Recente grootschalige studies tonen het belang van het boostervaccin aan. Zo zorgt de boosterprik voor een lager risico op hospitalisatie, ernstige Covid en overlijden door Covid. Hoewel er nog veel onzekerheden zijn over de Omikron-variant, is wél al bewezen dat de boostercampagne de epidemie kan vertragen, wat cruciaal is om de zorgsector niet te overbelasten.

Full force tijdens kerstvakantie

Gisteren en vandaag zijn er 26.000 uitnodigingen verstuurd. Hierdoor is iedereen uitgenodigd die in aanmerking komt.
Daardoor kunnen we de tweede week van de kerstvakantie opschalen naar volle capaciteit, zodat er voor 14 januari 21.000 extra vaccinaties gezet zijn. “Op die manier zijn er op het einde van de kerstvakantie 70% van de 18-plussers aan bod gekomen.” aldus burgemeester Wim Dries.

In de dagen nadien worden er nog eens 5.000 extra vaccins gezet. Dit betekent op 5 lijnen dagelijks vaccineren (2.000 tot 3.000 prikjes per dag). Het uitgangspunt is om op 18 januari alle inwoners (+18j) van Genk, As en Zutendaal voorzien te hebben van een boosterprik.

Moderna boosterprik

Over heel Vlaanderen zullen de boosterprikken gezet worden met het Moderna-vaccin. Het is niet mogelijk om je vaccin te wisselen voor een Pfizer-vaccin.

Contactgegevens Vaccinatiecentrum Limburghal
Bereikbaarheid callcenter

• elke werkdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur
• gesloten op 24/12 en 31/12.
• Opgelet! Dit zijn de uren waarop je ons telefonisch, via mail of via WhatsApp kunt bereiken. Dit zijn dus niet de openingsuren van het vaccinatiecentrum.
• Het vaccinatiecentrum is gesloten tussen Kerstmis en Nieuwjaar.

Tel: 0800 93023
www.vaccinatielimburghal.be
whatsapp: +32 471 01 30 40

De meest recente cijfers i.v.m. de vaccinatiegraad in Genk zijn te vinden op:
www.genkincijfers.be