Vaccinatiecentrum: Minder Mobielen Centrale helpt met vervoer

Gepubliceerd op woensdag 24 maart 2021 10.05 u.
Nu de 65-plussers aan de beurt zijn om een prik tegen het coronavirus te krijgen, zetten Gemeente As, Stad Genk en Gemeente Zutendaal hun vervoersdienst voor minder mobiele personen in de kijker.

In samenspraak met de Minder Mobielen Centrale (MMC) zorgen we ervoor dat iedereen veilig van en naar het vaccinatiecentrum kan.

Dienstverlening voor senioren

Niet iedereen is even gemakkelijk ter been. Toch willen Gemeente As, Stad Genk en Gemeente Zutendaal ervoor zorgen dat al hun inwoners vlot aan het vaccinatiecentrum in de Limburghal geraken. Daarom kunnen senioren o.a. een beroep doen op de Minder Mobielen Centrale en een aantal taxibedrijven.

Alle inwoners van As, Genk en Zutendaal met een vervoersprobleem worden geholpen met het transport naar het vaccinatiecentrum. Een medewerker van de gemeente of stad zorgt voor een gepast vervoersmiddel en co├Ârdineert de planning van deze ritten.

Inschrijving bij de Minder Mobielen Centrale

Alle inwoners met een mobiliteitsprobleem kunnen lid worden van de MMC, mits zij voldoen aan onze aansluitingsvoorwaarden. Je komt in aanmerking als je inkomen zich onder de inkomensgrens bevindt en als je geen gebruik kan maken van het openbaar vervoer. Je kan ook geen beroep doen op familie, vrienden of buren voor het vervoer.

Een maatschappelijk werker onderzoekt of je lid kan worden van de Minder Mobielen Centrale. Als dat niet het geval is, word je gericht doorverwezen en zoeken we samen naar een oplossing op maat.

Meer info

MMC As

MMC Genk

MMC Zutendaal