Van choreografie, kostuums en verhaallijn tot zang: Genkse academies maken eigen musical

Gepubliceerd op donderdag 19 mei 2022 10.26 u.
Persbericht van 19 mei 2022

De Genkse academies hebben het voorbije jaar hard gewerkt aan de musical ‘La Speranza’: het verhaal, de muziek, kostuums, choreografieën,… alles is zelf geschreven en gemaakt. Meer dan 300 leerlingen werkten hieraan mee en stellen het resultaat trots voor op zaterdag 21 en zondag 22 mei.

Beeld je in: We zijn in Genk, in het voorjaar van 1999. Heel de stad leeft intens mee met haar favoriete voetbalploeg. Zal KRC voor het eerst in haar geschiedenis kampioen worden? Ook Robin is gek van voetbal. Ze supportert niet alleen trouw voor blauw-wit, ze speelt zelf ook met hart en ziel bij voetbalploeg La Speranza. Samen met dit team telt ze af naar hun belangrijkste wedstrijd ooit. Zullen ze erin slagen om een divisie hoger te komen? En als dat lukt: welke gevolgen zijn er dan voor Robin zelf?

Dat is het verhaal van de musical ‘La Speranza’. Meer dan 300 leerlingen van de Genkse Academies zijn al een jaar druk in de weer met de productie. Ook heel wat leerkrachten staken de schouders onder deze productie. Teksten, composities en choreografieën werden zelf geschreven. Zowel de koren, solisten, acteurs, dansers als de leden van het orkest zijn samengesteld met talenten uit de Academie voor Muziek, Woord & Dans. De kunstige installaties en werken zijn van de hand van leerlingen van de Academie voor Beeldende Kunst & Media.

"Deze musical werd zelf gemaakt, van A tot Z. Da's echt wel een unicum waar we ontzettend trots op zijn," vertelt schepen van Cultuur en Talentontwikkeling Anniek Nagels. "We tellen af naar de première. Het moment waarop al dat harde werk eindelijk getoond kan worden."

Met trots stellen de academies deze volledig Genkse productie voor. Voor de eerste keer van A tot Z van eigen bodem. Op zaterdag 21 mei zijn er voorstellingen om 15.00 uur en om 19.00 uur. Op zondag 22 mei om 11.00 uur en om 15.00 uur. De musical gaat door in de Limburghal, Jaarbeurslaan 6 in Genk.