Van lepelsnijder tot taartenbakster: kom naar makersmarkt ROHO

Gepubliceerd op maandag 28 augustus 2023 9 u.
Ambachtelijke creativiteit en passie smelten samen voor een nieuwe editie van ROHO, de markt voor producten met een ziel. Ontdek wat meer dan 100 getalenteerde ondernemers voor jou in petto hebben. Wij zetten er alvast vijf in de schijnwerpers!

za 30/09 en zo 1/10

Voor producten met een ziel

1. Unieke sjaals

Wie graag mooi voor de dag komt, is aan het juiste adres bij Sjalala. De Hasseltse Semaha Marangoz en Linde Santermans kiezen met een getraind oog diverse stoffen of bestaande sjaals uit Turkije. Die vormen ze om tot unieke sjaals met een eigen touch. Ze variëren van neutraal tot feestelijk in glitterstof. “Iedereen heeft dan ook een andere smaak en voorkomen.” De dames helpen je op ROHO graag verder om een sjaal te vinden die perfect bij jou past.

2. Lepelsnijden geeft rust

Rudi Jamaer van Atelier Jamaer uit Zonhoven is lepelsnijder in hart en nieren. “Jarenlang heb ik in de drukke bouwsector gewerkt maar ik besloot het roer om te gooien.” Zijn tuin is nu een oase van rust waar je workshops lepelsnijden kan volgen. “Hier komen deelnemers tot rust en vergeten ze al snel hun zorgen. Ik heb het liefst dat mensen zelf hun lepel maken, want dat geeft me veel voldoening.” Door het lepelsnijden te tonen op ROHO hoopt Rudi alvast enkele gegadigden te vinden.

3. Keramiek als kunst

Van een lepel naar een keramieken mok. Het is slechts één van de zaken die de Genkse keramiste Julie Van Aelst maakt. “Het liefst creëer ik objecten die een kunstwerk op zich zijn. En het hoeft niet altijd afgelijnd te zijn. Een vallende druppel van glazuur, een barst of een kronkel maken het object uniek.”

4. Patisserie van a tot z

Op zo’n handgemaakt bord van keramiek smaakt een vers stukje taart des te beter. Hou dus zeker halt aan de stand van Cara Patisserie, waar Cara Stassen uit Houthalen je graag opwacht met wat lekkers, zoals koekjes of taart. “Ik maak mijn gebak grotendeels van a tot z. Zelfs het mokka extract van mijn bokkenpootjes maak ik helemaal zelf.”

5. Boeketten en meer

Wellenaar Yannick Duelen spendeert naast zijn fulltime job als leerkracht heel wat uren in zijn Bloemenpluktuin Duco’s Blooms. “Hier oogst ik bloemen waarmee ik zelf boeketten samenstel. Ze zijn te koop in mijn winkel maar abonnees kunnen zelf een boeket samenstellen.” Ook zelfgemaakte kaarsen met bloemengeur, keramieken vazen en biologische zepen behoren tot het aanbod.

WEEKEND VAN DE KLANT

Kom je naar ROHO? Spring dan zeker ook binnen bij je favoriete winkels in Genk-Centrum. Zaterdag 30 september en zondag 1 oktober is het immers ook Weekend van de Klant. Dat betekent dat je bij je aankoop een leuk cadeautje krijgt of geniet van een actie. Benieuwd welke handelaars meedoen? Kijk op www.shoppeningenk.be.