Van olifantenpasta tot robotrace: Dag v/d Wetenschap in Genk

Gepubliceerd op dinsdag 31 oktober 2023 13.51 u.
Tijdens de Dag van de Wetenschap op 26 november ontdek je in Genk hoe zeer wetenschap, technologie en innovatie met ons dagelijks leven verweven zijn. Je kan deelnemen aan workshops, demo’s en andere activiteiten op twee locaties: in Kattevennen en op Thor Park.

T2-CAMPUS EN ENERGYVILLE IN THOR PARK

T2-Campus voorziet met partners SyntraPXL, VDAB, EducaThor, PlastIQ en de Technologiebende een mooi aanbod. Experimenteren met virtual reality, werken met een robotarm, je eigen gsm-houder gieten, deelnemen aan wetenschappelijke proefjes, slimme stad TECHville ontdekken, een gezinsportret laten maken of vliegen met een drone? Tijdens Dag van de Wetenschap kan het allemaal! De activiteiten zijn gratis. Inschrijven hoeft niet!

Stap zeker ook binnen in de indrukwekkende gebouwen van EnergyVille. Stippel je eigen pad uit door de labo's. Kinderen kunnen hun creatieve geesten aanscherpen in verschillende workshops. Voor het volwassen publiek zijn er tal van inspirerende wetenschappelijke vertellingen en docufilms die inzicht geven in het onderzoek dat hier gevoerd wordt.

26/11: 11 tot 16 uur op Thor Park.

RUIMTEVAART IN KATTEVENNEN - COSMODROME

In de Cosmodrome op Kattevennen ligt de focus op de ruimtevaart. Niet te missen is de Science Show van JVS Descartes, de jeugdvereniging van de Cosmodrome speciaal voor kinderen en jongeren. Durven ze vuur vast te houden? Of hebben ze ooit al olifantentandpasta gezien? Kom en experimenteer.

In de workshop Mad Science, ruimtetechnologie zijn er heel wat toestellen te ontdekken die hun oorsprong kennen in de ruimtevaart. Denk aan satellieten of laserstralen. Hier leren je kinderen er spelenderwijs meer over.

Nog meer verdiepen? Ontdek dan in een boeiende voordracht hoe al deze interessante uitvindingen de weg naar ons dagelijkse leven gevonden hebben. Ook een bezoekje aan de sterrenwacht, raketten lanceren, de expo ‘De Oerknal’ , de 360° shows (met ‘Dinosaurs’ en ‘Dawn of the Space Age’ ) zijn het doen waard!

26/11: 10 tot 17 uur in Cosmodrome Kattevennen. Geschikt voor gezinnen
en kinderen. Alle activiteiten zijn gratis, behalve de 360° films, die reserveer
je via kattevennen.be

Meer info over alle activiteiten?

Lees meer