Wijngilde De Sleedoorn vzw.

"Wijngilde De Sleedoorn vzw" is een wijnmakers vereniging die uitsluitend fruitwijnen maakt.De soorten fruit die het meest verwerkt worden zijn, appelen, krieken, rabarber, rode bessen, sleedoorn en nog veel meer soorten fruit.De Sleedoorn maakt ook een lekker aperitiefwijn (appeltiefje) en een parelwijn van appelen of rabarber.

Onze jaarlijkes activiteiten bestaan uit enkele contactavonden met als thema, alles wat het wijnmaken te maken heeft. We hebben ieder jaar een lente-, een leden, en een nazomerfeest. Een BBQ en een nieuwjaarsreceptie horen er ook  bij. Natuurlijk ook het wijnmaken zelf, waar we telkens op vele vrijwilligers mogen rekenen. Lessenreeksen over wijnmaken worden gegeven naargelang er vraag naar is.

Wij verzorgen de druivelaars in  de "Tuin van Betty" Deze tuin is eigendom van de stad Genk en het onderhoud wordt gedaan door de vereniging "Velt" en de "Vrienden van de tuin van Betty." Aangezien dit geen wijnmakers zijn, maken wij voor hun de wijn.

Wij doen mee met de organisaties van de stad, zoals "Iedereen donderdagt" en de "Zondagsmarkten." In september 2020 vieren wij ons 25 jarig bestaan.

In 2020 kregen wij van "Vlam streeproducten het streeklabel voor onze witte droge appelwijn.Dit is het resultaat van de jarenlange ervaring, en telkens het proberen verbeteringen aan te brengen.

 

 

 

Adres

Lokaal

't Kliniekske

Adres
Noordlaan 6A , 3600Genk