Vier zaterdagen Vollebak ‘Vennestraten’: tiende editie is er eentje ‘met ballen’

Gepubliceerd op vrijdag 18 augustus 2023 11.08 u.
Persbericht van 18 augustus 2023

Vanaf 19 augustus gaan we weer ‘Vennestraten’, een extra feestelijke editie want het is dit jaar de tiende keer. Vier zaterdagen op rij wordt de Vennestraat omgedoopt tot een zuiders paradijs met een meterslange tafel om gezellig samen te tafelen en genieten. Culinaire liefhebbers smullen opnieuw van diverse specialiteiten, terwijl de kids genieten van animatie en er livemuziek klinkt in de straat. Kortom, een echt volksfeest waar het vakantiegevoel heerst.

Het ultieme vakantiegevoel hoef je niet ver te zoeken. Dat vind je gewoon in Genk tijdens Vollebak Vennestraat! “Vanaf 19 augustus, om 17.00 uur stipt, kan je opnieuw een plaatsje uitzoeken aan de langste tafel van Genk en omstreken”, vertelt schepen van Economie, Toon Vandeurzen. “Dan is het vier zaterdagen na elkaar Vollebak Vennestraat, een volksfeest met een zuiderse sfeer in de ‘Straat van de Zintuigen’. Kom proeven van culinair lekkers uit verschillende streken, geniet van muziek van verschillende livebands of van de zwoele Salsa Bachata.” Ook aan de kinderen is uiteraard gedacht. Zo is er animatie voorzien ter hoogte van de Vennestraat nummer 93. 

Straat met ballen

Deze editie wordt de Vennestraat een ‘straat met ballen’. Zo zijn er heel wat culinaire specialiteiten bij de handelaars te vinden in een ronde vorm. Denk bijvoorbeeld aan arancini, pizza, pitta gyros en een broodje pulled pork. Of wat dacht je van ronde speelelementen? Speel een potje ping pong met een compagnon, gooi kegels omver met ronde ballen of ga voor een old school spelletje OXO. Maar ook de gekende blauwe marktbakjes zijn voltallig aanwezig in het straatbeeld. Probeer ze maar eens te tellen, wel 2.000 stuks.

Vennestraat Praat

Vollebak Vennestraat is ondertussen een bekend concept. Wie dit jaar de sfeer komt opsnuiven, zal ook heel wat nieuwe zaakjes ontdekken. Er doen maar liefst 60 handelaars mee aan deze jublileumeditie, waaronder heel wat nieuwe namen zoals La Tienda, Norma, Palio Limani en veel meer. In het krantje Vennestraat Praat krijg je alvast een voorproefje en leer je de nieuwe ondernemers een beetje beter kennen. Aan de hand van reportages bij gevestigde waarden maken we je warm om te komen proeven van de Vennestraat en je te laten inpalmen door de ‘Straat van de Zintuigen’. Ga langs bij een handelaar in de Vennestraat, het bezoekersonthaal van C-mine of de Genkse bib en haal je eigen exemplaar van – alweer de zevende editie van – Vennestraat Praat in huis.

Praktisch

Vollebak Vennestraat gaat door op 19 augustus, 26 augustus, 2 september en 9 september vanaf 17.00 uur. Meer informatie vind je op www.vollebakvennestraat.be.

Het evenement wordt voor de tiende keer georganiseerd. Jaarlijks trekken we gemiddeld 15.000 bezoekers per avond, waarvan de helft Genkenaren. We mogen dus elk jaar ook heel wat bezoekers van buiten onze stad verwelkomen. “En we hopen dit deze keer minstens te evenaren”, besluit schepen Vandeurzen trots.