Vlaggenspektakel op beiaardmuziek aan de Sint-Martinuskerk

Gepubliceerd op woensdag 29 september 2021 12.38 u.
Stad Genk wil verenigingen met dezelfde interesses meer met elkaar verbinden. En daar is meteen al iets moois uit ontstaan. Volkskunstgroep Die Landouwe en vlaggendansgroep Symbolica zetten op 17 oktober een heus schouwspel op poten in Genk-Centrum.

Een unieke samenwerking tussen twee verenigingen met ongeveer dezelfde passie: zo kan je het aankomende optreden van Die Landouwe en Symbolica het beste omschrijven. Beide verenigingen zijn al geruime tijd actief in het Genkse verenigingsleven, maar traden nog nooit samen op. Daar komt op 17 oktober verandering in. 3600 blikt vooruit op de unieke samenwerking samen met Willy Swinnen van Die Landouwe, Jarne Scheepers van Symbolica en beiaardier An Lommelen.

VENDELEN EN VLAGGENDANS, EN EEN STREEPJE BEIAARD

Volkskunstgroep Die Landouwe en vlaggendansgroep Symbolica sloegen in juli de handen in elkaar. “Onze samenwerking kwam er na een telefoontje van de dienst cultuur”, zegt Jarne. “Stad Genk wilt namelijk verenigingen met dezelfde interesses met elkaar verbinden. De vlaggendans van Symbolica en het vendelen van Die Landouwe is dan zeker een goede match. Doe daar dan nog eens een streepje muziek van de beiaard bovenop en je krijgt een uniek openluchtspektakel.”

Voor stadsbeiaardier An Lommelen zit er alvast muziek in deze mooie samenwerking. “Ik kijk ernaar uit om met andere verenigingen samen te werken. Normaal zitten we alleen in ons torentje, maar dit project brengt daar verandering in”, merkt An op.

TERUG VOOR GENKS PUBLIEK

De coronapandemie zorgde ervoor dat beide verenigingen weinig aan optreden toekwamen. “Je moet weten dat we in normale omstandigheden 25 tot 30 optredens per jaar doen, maar dit jaar komen we er amper aan drie. Het optreden samen met Symbolica en de beiaard is dus zeker iets moois om naar uit te kijken”, vertelt Willy. “Vooral omdat het ook nog eens voor een Genks publiek is”, vult Jarne aan. “Met Symbolica trekken we ieder jaar op Europese tournee, maar in je eigen stad optreden geeft nog altijd een extra speciaal gevoel.”

TIP! Heb je altijd al de beiaard van de Sint-Martinuskerk willen zien? Blijf dan na de show zeker even hangen en beklim samen met de beiaardier de ruim 200 trappen van de beiaardtoren. Vlaggenspektakel

Foto: van links naar rechts: Jarne Scheepers van Symbolica, Willy Swinnen van Die Landouwe en beiaardier An Lommelen.

Zondag 17 oktober 2021 van 16 tot 17 uur op het Crypteplein aan Sint-Martinuskerk. De inkom is gratis en reserveren is niet nodig