Volkstuintjes Nieuwe Kempen

Naast het terrein van de voormalige zoo van Zwartberg liggen de Volkstuintjes Nieuwe Kempen. In afwachting van het dierenpark van Labiomista brengen geëngageerde bewoners en vrijwilligers op 20 mei daar de dierentuin terug tot leven.

Je kan terecht in het pop-up dierenparkje. Naast konijnen, kippen of eenden in alle kleuren en maten, kan je ook chincilla’s, cavia’s en kalkoenen bewonderen. Ook een bezoekje aan de pony's en geiten staan op het programma!

Voor de kleinsten valt er ook heel wat leuks te ontdekken. Jongerenwerkers verzorgen de kinderanimatie, er is een speelmobiel beschikbaar en de kinderen kunnen met bootjes varen en eendjes vissen.

Zwartberg kent een lange traditie van volkstuintjes. Breng een bezoekje aan een van de volkstuintjes, waar de tuiniers je graag vertellen over wat je wel en wat je beter niet doet in de tuin.

Maak je liever een langere wandeling? Maak gebruik van de bewegwijzerde paden naar Thor Park of sluit aan bij de gegidste wandeling door Zwartberg en kom zo alles te weten over het verleden van de mijn, later de Zoo van Zwartberg en de toekomst van Labiomista!

Zet de dag goed in met een lekkere brunch. Op het feestterrein word je verwelkomt door de bewonersgroep van Nieuwe Kempen voor een uitgebreide brunch.

Doorlopend is er barbecue en gelegenheid om iets te drinken op het feestterein.

Programma

10 TOT 18 UUR: DOORLOPEND

Pop-up dierenparkje, sprookjeseenhoorns en kindergrime, modelbootjes varen, eendjesvissen, speelmobiel, bezoek volkstuintjes, doorlopend muziek van DJ Paolo met optredens van lokale verenigingen en kinderdisco, BBQ en drankstand.

10 TOT 13 UUR: BRUNCH MET BUBBELS

De bewonersgroep van Nieuwe Kempen verrast je met een lekkere brunch.

Inschrijving en betaling:

10.30 EN 14 UUR: GEGIDSTE WANDELING

Sluit aan bij een gegidste wandeling en kom alles te weten over het mijnverleden, de voormalige zoo van Zwartberg en LABIOMISTA

  • Startplaats: podium feestterrein Volkstuintjes
  • Duur: 1 uur

11 EN 15 UUR: DJEMBE WORKSHOP

Muziek maken op slaginstrumenten.

13 EN 16 UUR: PAARDENPRIKKELS-DEMO

Met de hulp van de pony’s worden de vaardigheden van kinderen al spelend geprikkeld.

14 EN 15.30 UUR: LINE-DANCE

Dansen op een rijtje met de cowboys! 

Waar?

Meeuwerstraat 25 - 3600 Genk

Kom je toch met de wagen? Parkeren kan op de nieuwe parking van Labiomista op Marcel Habetslaan of aan het PLOT. 

 

Alle activiteiten zijn gratis (behalve de brunch en catering ) en vinden plaats aan de Volkstuinen Nieuwe Kempen in de Meeuwerstraat.

Dit is een initiatief van stad Genk i.s.m de bewoners en vrijwilligers actief in verenigingen zoals Raskweek Genker Mijnstreek, Little Chincilla’s, Model Yacht Club Limburg vzw, De De RegenbOog vzw, Samentuinen Genk-Noord, de Genkse Imkerbond, Lila Vita Paarden.

Praktische informatie

Wanneer

Filter op categorie