Vollebak Vennestraat lokt 14.000 bezoekers per avond

Gepubliceerd op donderdag 8 september 2022 14.51 u.
Persbericht van 8 september 2022

Met gemiddeld 14.000 bezoekers per avond kent Genk een erg succesvolle editie van Vollebak Vennestraat. De ondernemers uit de Straat van de Zintuigen kijken alvast reikhalzend uit naar zaterdagavond 10 september: dan is het de laatste avond van het seizoen vollebak feest.

“Vollebak Vennestraat, dat is vier zomerse zaterdagen genieten van multiculinaire hoogstandjes, opzwepende straatmuziek en originele kinderanimatie in de Vennestraat als dé Straat van de Zintuigen,” zegt Toon Vandeurzen, de Genkse schepen voor economie. “De voorbije zaterdagen waren alvast een schot in de roos, met per avond zo’n 14.000 bezoekers. We mogen dus wel spreken van een overdonderend succes.”
Van die 14.000 bezoekers komt een kleine helft uit Genk zelf. De anderen komen vooral uit Limburgse gemeenten, waarvan Houthalen-Helchteren, Oudsbergen, Hasselt en Bilzen de koplopers zijn. Maar ook Brabanders, Antwerpenaren en Nederlanders vinden de weg naar Genk. Op de piekmomenten, telkens rond 21 uur, zijn er gemiddeld 6.000 culinaire genieters aanwezig in de Vennestraat.

60 handelaars

Dit jaar nemen meer dan 60 handelszaken deel aan het evenement. De straat verwelkomde maar liefst 12 nieuwe zaken die hun specialiteiten presenteren. Ook de sfeervolle feesttafel is met 350 meter langer dan ooit. Bezoekers schuiven er aan voor de gekende zuiderse specialiteiten, maar ook voor verfrissende biertjes uit verschillende landen, hemelse cocktails én alcoholvrije mocktails. Het prachtige weer scherpte het zomerse gevoel alleen maar aan.

Laatste kans op 10 september

Wie nog niet langsging op Vollebak Vennestraat kan er nog terecht op zaterdag 10 september, en dat tot 00.30 uur. Om deze laatste editie van het seizoen extra feestelijk af te sluiten, geeft DJ Peter Luts een set bij de nieuwste horecazaak Chè. De zaak pakt voor de gelegenheid uit met een spectaculaire lichtshow met projecties op de etalage.

Boost voor Genkse economie

Stad Genk organiseert Vollebak Vennestraat in de eerste plaats om de identiteit van de Vennestraat als Straat van de Zintuigen kracht bij te zetten. De Genkse economie vaart er wel bij. Dat het grootse straatfeest haar doel niet voorbijschiet, is volgens schepen Vandeurzen een understatement. “De omzet van de zaken op de Vennestraat gaat tijdens het evenement fors de hoogte in. Zo waren de 2.500 ‘stokken’ van Signor Arrosticini de eerste avond al vóór 21 uur uitverkocht, kenden de horecazaken een veelvoud van hun omzet, en gingen de voorbije drie weken 9 speenvarkens aan het spit, goed voor zo’n 1.500 broodjes porchetta.”

Vollebak Vennestraat is er natuurlijk ook om de Genkenaar en bezoeker een ultiem zuiders vakantiegevoel te geven. “Ook die missie is geslaagd,” aldus nog de schepen. “We verwelkomen iedereen dan ook graag terug in 2023 op 4 zaterdagen van 19 augustus tot en met 9 september.”