Voorstellingen 'Sinterklaas en het geheim van de taart' uitgesteld naar vorig jaar

Gepubliceerd op vrijdag 19 november 2021 13.56 u.
Persbericht van 19 november 2021

Helaas geen Sintvoorstellingen in Genk dit jaar. Na het overlegcomité van 17 november besliste vzw Animo om de 11 uitverkochte voorstellingen een jaar uit te stellen. De shows worden verplaatst naar volgend jaar, een specifieke datum werd nog niet vastgelegd.

Slechte cijfers

De cijfers gaan volop in stijgende lijn. Hierdoor legde het overlegcomité gisteren nieuwe maatregelen en 4 basisregels op: contacten beperken en buiten afspreken, afstand houden, een mondmasker dragen en binnenruimtes goed ventileren. “We vinden het heel jammer, maar we hebben veel begrip voor de beslissing. Door de hoge besmettingsgraad bij kinderen in combinatie met de uitverkochte voorstellingen kan de veiligheid van de toeschouwers moeilijk gegarandeerd worden” aldus schepen van evenementen Karel Kriekemans.

Kris Haeck van vzw animo vult aan: “Omdat we in de voorstelling niet enkel een film tonen maar het ook een liveshow is waar geroepen, gezongen en gedanst wordt kunnen we de onderlinge afstand niet garanderen. Daarom hebben we, in samenspraak met de stad, ervoor gekozen om de voorstellingen een jaar uit te stellen.”

Wat met de tickets?

De organisatie is momenteel bezig met het verschuiven van de voorstellingen naar het najaar van 2022. Concrete data zijn nog niet bekend. Omdat het gaat over een verschuiving zullen de tickets van 2021 ook geldig zijn in 2022. Tickethouders zullen via e-mail op de hoogte gehouden worden van de uitstelling en van de nieuwe data. Na het vastleggen van de voorstellingen in 2022 kunnen eventuele terugbetalingsaanvragen verwerkt worden.

Tekenwedstrijd

Ter gelegenheid van de Sintfilm lanceerde de organisatie een tekenwedstrijd waarbij deelnemers kans maakten op één van de vijf gratis duo-tickets. Kinderen die een tekening hebben ingediend kunnen op maandag 6 december tussen 15u30 – 17u00 een snoepzak afhalen bij de pieten aan het stadhuis.

Pieten in het centrum

Sinterklaas in Genk is een vast gegeven. Op zaterdag 4 december fleuren verschillende pieten het centrum op en delen ze allerlei lekkers uit aan de kinderen. “We ontvangen alle ouders en kinderen graag in het centrum, waar ze alsnog kunnen genieten van een weekend vol Sintvreugde” sluit schepen van economie Toon Vandeurzen af.