Vrijliggend fietspad op Guillaume Lambertlaan

Gepubliceerd op vrijdag 13 december 2019 13.38 u.
Aan de Guillaume Lambertlaan (tussen de rotonde Zaveldries en de Essenlaan) is men bezig met de aanleg van vrijliggende fietspaden.

De Guillaume Lambertlaan vormt een belangrijke verbinding tussen Zwartberg, C-mine en het centrum van Genk. De nieuwe fietspaden zijn drie meter breed en gericht op het dubbelrichtingsfietsen. Oversteken wordt ook veiliger dankzij verkeerseilanden.

Het dubbelrichtingsfietspad wordt verlengd tot aan de Koolmijnlaan zodat deze bewoners zonder oversteken kunnen fietsen richting Genk-centrum. Door verbinding van de fietspaden met de Arbeidsstraat en de aanleg van een oversteek naar de Begoniastraat kunnen de buurtbewoners ook gebruik maken van een veilige vrijliggende fietsverbinding.

Aansluiting op Kolenspoor

Het gelijkgrondse fietspad kruist kort bij de spoorwegbrug het voormalig Kolenspoor. Op termijn kan┬ádit fietspad aansluiten op de fietssnelweg die gepland wordt langs het spoortracé. De bestaande fietspaden langs de brugtoeritten worden onthard: de betonverhardingen worden opgebroken en vergroend (ingezaaid met gras). De leuningen op de spoorwegbrug worden ook vervangen en de voetpaden heraangelegd.

De werken startten in november 2019 en duren plusminus 110 werkdagen.