Vrijwillig tijdens de opendeurdag ‘Visit Thor’

Op zondag 23 april van 11 tot 17 uur organiseert dienst Toerisme van de stad Genk een opendeurdag 'Visit Thor' op Thor Park. Bezoekers die naar Genk komen, krijgen een blik achter de schermen van de oude mijnsite van Waterschei. Er is jarenlang gewerkt aan de renovatie van de erfgoedruimtes, die je exclusief kan bezoeken op 23 april. Verken het liftgebouw en wandel via de negen meter hoge passerelle van Thor Central naar het schachtgebouw en de schachtbok. Speciaal voor Erfgoeddag nodigen we de plaatselijke schaapherder uit om zijn kudde te hoeden op het plein van Thor Park. Maak ook kennis met de nieuwe ontwikkelingen op de site.
De erfgoedruimtes kan je op je eigen tempo bezoeken. Stop even bij onze praatpaalgids die je wat extra info geeft over de ruimte waarin je je bevindt. Op het binnenplein worden bezoekers verwend met randanimatie onder het genot van hapjes en drankjes.

 

Profiel

Je bent minstens 18 jaar. Je hebt zin voor verantwoordelijkheid en bent enthousiast.
Je bent vriendelijk en vlot in omgang en kan in een team werken.

 

Jij voor ons

Diverse taken zijn: toezicht houden, bezoekers wegwijs maken, onthalen en inschrijven, de fietsenparking bewaken, de EHBO-post bemannen (als je een diploma EHBO hebt)… Je krijgt een concrete taak toegewezen wanneer de vrijwilligerspool is samengesteld.

 

Wij voor jou

De Dienst Toerisme voorziet de nodige briefing. Je ontvangt de maximale vrijwilligersvergoeding van 40,67 euro. Drank en een maaltijd worden voorzien.

 

Contact

Dienst Toerisme, Stadsplein 1

groepsactiviteiten@genk.be