Genderthema's en vrouwenwerk

Genk is een stad waar de gelijke kansen tussen mannen en vrouwen belangrijk zijn en waar Genkse vrouwen (en mannen) samen met het stadsbestuur al vele jaren werken aan man-vrouwgelijkheid en emancipatie.

Netwerk Genkse Vrouwenverenigingen 

Genk heeft een rijke traditie van vrouwenwerk en telt heel wat vrouwenverenigingen. Ben je lid van zo’n vrouwenvereniging of ben jij gebeten door vrouwenthema’s? Of wil je je schouders zetten onder een stad die ijvert voor gendergelijkheid? Dan ben je welkom in het netwerk van Genkse Vrouwenverenigingen.

Vrouwencentrum Genk

Vrouwencentrum Genk is een ontmoetingsplaats voor alle vrouwen en meisjes vanaf 16 jaar. Het Vrouwencentrum wil er zijn voor alle Genkse vrouwen en hen een plek geven waar ze even tijd kunnen investeren in zichzelf om zelf te groeien, bij te leren, om je vriendinnenkring uit te bouwen of in gesprek te gaan met andere vrouwen of deskundigen. 

Het Vrouwencentrum Genk heeft de gewoonte om met andere organisaties de handen in elkaar te slaan, want samen kunnen we meer betekenen voor de Genkse vrouwen en meisjes. Ben jij een organisatie die met vrouwen werkt en graag wilt samenwerken met het Vrouwencentrum, neem dan met ons contact op !

Vrouwencentrum Genk
Doornstraat 14 - 3600 Genk
T 0473 77 31 64
vrouwencentrumgenk@gmail.com