Vurige Vijvers brengt opnieuw vuur en licht naar het Molenvijverpark in Genk

Gepubliceerd op maandag 20 september 2021 15.29 u.
Persbericht van 20 september 2021

Nieuw! Eén extra dag.
Met Vurige Vijvers zet Stad Genk de deuren als evenementenstad weer wagenwijd open. Van zaterdag 30 oktober tot en met woensdag 3 november vormt het Molenvijverpark opnieuw het decor voor een heus licht- en vuurspektakel. Vurige Vijvers duurt zelfs één dag langer.

Één route, twee werelden

Nieuw dit jaar is dat het parcours is opgedeeld in twee verschillende ‘werelden’ en dat het ook een stukje langer is dan bij de vorige edities.

Tijdens de wandeling, die in totaal ongeveer één uur duurt, passeer je eerst langs Schemerland, het lichtparcours. Hier staan magische en feeërieke lichtinstallaties centraal. Hier zal je bijvoorbeeld hologrammen (3D-beelden van objecten via lichtprojectie) treffen, iets dat nooit eerder is vertoond in onze regio. Wandel je verder, dan kom je in Vuurland. Daar wacht je een vuurspektakel op door verschillende vuurartiesten en -installaties. Eindigen doe je in het Vuurdorp met horeca waar je terecht kan voor een hapje en drankje.

Vijfdaags evenement

Vurige Vijvers is met één dag uitgebreid en duurt vijf in plaats van vier dagen.
Schepen Karel Kriekemans verduidelijkt die keuze: “We verwachten in totaal ongeveer 50.000 bezoekers, die we natuurlijk optimaal willen spreiden in tijd en ruimte. Bezoekers kiezen een tijdsblok, waarbij de eerste groep start vanaf 17 uur en de laatste groep vanaf 21.15 uur. Zo vermijden we dat er te grote groepen ontstaan.”

Meer beleving in het centrum

Bezoek je in de periode van Vurige Vijvers Genk-centrum? Dan geniet je daar ook mee van een vurige sfeer. Het centrum krijgt al enkele dagen voor het evenement een sfeervolle inkleding, met onder andere een videoprojectie op het Stadhuis van de Genkse Academies voor Kunst.
Schepen van Cultuur, Anniek Nagels: “Het is bijzonder dat de twee academies en vooral de 4 domeinen muziek, woord, dans en beeld, samen dit project invullen. We zijn fier op het lokaal talent dat zich hier in een unieke cross-over toont.”

Burgemeester Wim Dries vult aan: “Naast de stadskern wordt er ook extra beleving gecreëerd in de Molenstraat, Stationsstraat, Winterslagstraat en aan het Kerkplein. We willen op die manier de bezoekers van het evenement ook laten proeven van de Genkse gastvrijheid in het centrum en natuurlijk de lokale economie ondersteunen.”

COVID Safe evenement

Omwille van de gezondheid en veiligheid van de bezoekers en medewerkers is Vurige Vijvers een COVID Safe evenement. Naast het inkomticket is ook een geldig Covid Safe Certificaat voor alle bezoekers ouder dan 12 jaar nodig. De organisatie voorziet geen COVID-testen.

Vlot naar Vurige Vijvers

Wie met de fiets naar Vurige Vijvers komt, kan daarvoor terecht in de bewaakte fietsenstalling ter plaatse. Kom je met de wagen? Dan kan je terecht in de verschillende parkings in de buurt, waaronder de gratis parking van De Limburghal.
Alle info via www.vurigevijvers.be

PRAKTISCH

Vurige Vijvers - Molenvijverpark, Genk
Van zaterdag 30 oktober t.e.m. woensdag 3 november
In tijdsblokken van 17 tot 21.15 uur (laatste vertrekuur)
Tickets op voorhand reserveren via www.vurigevijvers.be
Inkom: € 6 per persoon (kinderen onder 4 jaar gratis)