Vurige vijvers is terug

Gepubliceerd op donderdag 30 september 2021 16.39 u.
Met Vurige Vijvers zetten we de deuren van Genk als evenementenstad weer wagenwijd open. Van zaterdag 30 oktober tot en met woensdag 3 november vormt het Molenvijverpark het decor voor een heus licht- en vuurspektakel.

Langere route en uniek 3D-spektakel 

Een nieuwigheid is alvast het parcours dat nu opgedeeld is in twee verschillende ‘werelden’ en ook een stukje langer is dan bij de vorige edities. Tijdens de wandeling, die in het totaal ongeveer één uur duurt, passeer je eerst langs Schemerland, het lichtparcours. Hier word je betoverd door tal van magische en feeërieke installaties. Hier zal je bijvoorbeeld hologrammen – dat zijn 3D-beelden van objecten via lichtprojectie – rondom je zien opduiken, en dat is nooit eerder vertoond in onze regio.

Wandel je verder, dan kom je in Vuurland. Daar wacht je een vuurspektakel door verschillende vuurartiesten. Eindigen doe je in het Vuurdorp met horeca waar je terecht kan voor een hapje en drankje. Hier kan je gezellig verder genieten van Vurige Vijvers met familie en vrienden.

Vijfdaags evenement gaat voor Covid Safe 

Vurige Vijvers is ook met één dag uitgebreid en duurt vijf in plaats van vier dagen. De stad verwacht ongeveer 50.000 bezoekers, die optimaal gespreid worden. Bezoekers kiezen dus een tijdsblok vanaf 17 uur tot 21.15 uur.

Dit is bovendien een COVID-SAFE evenement en dus wordt er ook een geldig Corona Safe Certificaat aan de inkom gevraagd voor bezoekers ouder dan 12 jaar. De organisatie voorziet geen COVID-testen. Alle info hierover lees je op de website vurigevijvers.be 

Meer beleving in het centrum 

Bezoek je tijdens deze dagen Genk-Centrum? Dan zal je ook daar kunnen genieten van Vurige Vijvers. Het centrum wordt al enkele dagen voor het evenement prachtig ingekleed met onder meer een videoprojectie van de Genkse Academie voor Kunst die voor betoverende effecten zal zorgen. Verder zijn er ook installaties in de Molenstraat, Stationsstraat, Winterslagstraat en aan het Kerkplein!

Doe niet mee aan verkeersdrukte: kom met de fiets of openbaar vervoer 

Vurig Vijvers kan voor heel wat verkeersdrukte zorgen. Kom je met (een goed verlichte) fiets? Parkeer dan gratis in de bewaakte fietsenstalling ter plaatse en ontvang een leuke verrassing! Wie met de auto komt kan terecht in de verschillende betaalparkings in de buurt. De Limburghal biedt gratis parking.

De Albert Remansstraat tijdens Vurige Vijvers (17-23 uur) wordt afgesloten voor doorgaand verkeer. De Burgemeester Bijnenslaan zal enkel open zijn voor uitgaand verkeer en vergunninghouders. De parking van Shopping 1 blijft bereikbaar.

Vurig Vijvers op 30 en 31/10 en 1,2 en 3/11
Molenvijverpak Genk

Boek hier je tickets