Waar was jij tijdens de eerste maanwandeling?

Gepubliceerd op donderdag 28 maart 2019 12.13 u.
“Een kleine stap voor de mens, een grote sprong voor de mensheid.” Deze legendarische woorden sprak Neil Armstrong uit toen hij op 20 juli 1969 als eerste mens een voet op de maan zette. Maar wat herinneren Genkenaren zich hier nog van? Cosmodrome-Kattevennen frist ons geheugen op!

Christel: Ik was nog te klein

“Ik was nog maar 3 jaar oud op het moment van de maanlanding. Dus veel herinner ik mij er niet van. Ik weet wel dat mijn ouders pas een nieuwe televisie hadden gekocht. Ze hebben het live op televisie gevolgd voor het scherm maar vonden het een ongeloofwaardige gebeurtenis. Alsof het opgenomen was in één of andere studio”, lacht Christel.

Maurice: Ik heb thuis het live gevolgd

“De maanlanding werd zeer mooi in beeld gebracht. Ik heb dit toen live gevolgd op de BRT. Het hele gebeuren leek in mijn ogen onwaarschijnlijk. Vele mensen geloofden de maanlanding niet meteen. Als dit vandaag zou plaatsvinden, zou het natuurlijk geloofwaardiger zijn. De technologie is zodanig geëvolueerd dat je tegenwoordig alles kan doen.”

André: Ik was op het circuit in Zolder 

“Dat is wel al heel lang geleden! Ik denk dat ik mij toen thuis bevond. Nee wacht, ik zat met vrienden op het circuit van Zolder, herinner ik mij nu. Dat was natuurlijk een hele belevenis, hé. Het was niet alleen een moment van geluk, maar ook van opluchting. De eerste mens op de maan is ongetwijfeld één van de grootste prestaties die de mensheid kent.”

Yvonne: Ik heb het pas achteraf gezien

“Ik weet nog dat er eigenlijk niet zo in geïnteresseerd was. Maar het was een veelbesproken nieuwsitem toen, dus heb ik het toch maar achteraf bekeken. Zoiets geloof je niet meteen natuurlijk. Mijn man was veel enthousiaster. Hij heeft de maanlanding aandachtig gevolgd op de televisie.”

50 JAAR MAANLANDING IN KATTEVENNEN COSMODROME

Beleef via een boeiend programma voor jong en oud de eerst mens op de maan in Kattevennen Cosmodrome. Laat je kinderen en kleinkinderen van dichtbij kennismaken met deze spannende gebeurtenis! Vanaf de paasvakantie kan je deze Space Race uitgebreid herbeleven met een maan-expositie en randactiviteiten. Maar we kijken ook verder in de toekomst door middel van enkele fascinerende 360° shows. Want wat wordt volgende stap? Een maanbasis? Een bemande ruimtereis naar de planeet Mars? Ontdek het met ons!

Bestel hier je tickets