Waar zing jij graag een liedje?

Gepubliceerd op maandag 28 oktober 2019 13.11 u.
Goed nieuws voor wie graag samen zingt. Op 10 november kan je in Genk afzakken naar ‘Iedereen Zingt’, een leuke avond vol meezingers voor het grote publiek. 3600 ging alvast op zoek naar Genkenaren die wel eens een liedje durven inzetten.
  • Tijdens het werk

Nicole Cams: “Ik zing vooral als ik aan het werk ben en de radio opstaat. Als er dan eens een leuk liedje passeert durf ik de volumeknop wel eens open te draaien en luidkeels mee te zingen.”

  • In de douche!

Muhammed Berk, Mathias Peeters en Lenny Dops

“Ik zing vooral in de douche,” lacht Muhammed. “Ik ook!” vult Mathias aan. Maar wat vinden deze heren van zingen in het openbaar? Lenny: “Dat is voor mij nog te ver gegrepen, in de douche klinkt het tenminste niet slecht!”

  • Met mijn gitaar

Muberra Bakiskan: “Ik speel gitaar en dan durf ik mezelf wel eens te begeleiden in een zangnummer. Luidop zingen zorgt voor zoveel mooie emoties, zeker als je het samen doet.”

  • Overal met vriendinnen

Alsaray Rihab: “Ik zing overal, met mijn gezin en vriendinnen. Liedjes in het Nederlands, Engels of Arabisch maakt niet uit, het zorgt voor zoveel plezier. Dit lijkt me dus een geweldig initiatief!”

IEDEREEN ZINGT OP 10 NOVEMBER

Martien, Betül en Chris hebben iets gemeen. Ze zingen geweldig graag en willen dat samen met zoveel mogelijk Genkenaren doen. Dus organiseren ze ‘Iedereen zingt’ een evenement voor jong en oud.

  • Wat is ‘Iedereen Zingt!’?

Chris: “Het concept is vrij simpel. We brengen Genkenaren bij elkaar om samen te zingen. Ongeacht of je een geschoolde zangstem hebt of eerder in de douche je zangtalent toont. We starten om 19 uur en loodsen het publiek doorheen een avond boordevol zang. Daarna kaarten we gezellig na bij een drankje. Martien en Betül zullen de avond leiden en ik begeleid op piano. Een gelegenheidskoor helpt ons de zaal op te warmen.”

  • Welke liedjes gaan jullie zingen?

Martien: “We hebben een lijstje vol klassiekers, leuke meezingers, volksmuziek, internationale muziek en feestliedjes. Er is voor ieder wat wils. Bij het binnenkomen krijg je een tekstboekje en de rest komt van zelf!”

  • Wat willen jullie hiermee bereiken?

Betül: “We willen mensen samenbrengen en laten zingen, want kijk, iedereen zingt wel eens! Het maakt niet uit wat je niveau is. Gewoon ongedwongen plezier maken… al zingend uiteraard!”

  • Hebben jullie tips voor wie komt?

Chris: “Je kan bijvoorbeeld de stem op voorhand smeren met een warm drankje. Of eens goed diep in- en uitademen terwijl je met de fiets naar hier rijdt. En schrijf zeker op voorhand in!”

KOM MEEZINGEN 

19 uur - zaal ’t Park in Winterslag, Oostlaan 10

Schrijf je in via cultuur@genk.be 

of via 089 65 38 12