Waarom elke Genkenaar een cadeaubon van 45 euro krijgt?

Gepubliceerd op donderdag 1 oktober 2020 17.02 u.
Vanaf begin november wordt een bon van 45-euro aan elke Genkenaar verdeeld. Dit is een actie in een reeks van maatregelen die de gevolgen van corona op sectoren zoals de bedrijven,de cultuursector en het verenigingsleven in Genk moeten verlichten.

Elke Genkenaar krijgt 45 euro via het systeem van de vernieuwde cadeaubon. Stad Genk geeft hiermee alle Genkse gezinnen een financieel duwtje in de rug en steunt zo de lokale economie. Als elke Genkenaar de bon het komende half jaar opmaakt, is dat een injectie van maar liefst 3 miljoen euro. Het bedrag op de kaart, die eruitziet als een bankkaart, blijft zes maanden staan. Dat is om iedereen er snel toe aan te zetten om het bedrag ook effectief op te gebruiken. De kaart zelf is nog herlaadbaar en moet je dus zeker niet weggooien. 

En de handelaars? Die zijn alvast heel gelukkig met het initiatief! 

Marco van restaurant El Mundo in de Vennestraat: "Met de glimlach" 

"In oktober bestaan we al 2 jaar. Om dit in de kijker te zetten stappen we mee in het nieuwe geschenkbonnenverhaal. De bon van 45 voor elke Genkenaar is niet alleen een
extraatje voor alle handelaars en horeca in Genk, maar ook een extra kans voor de mensen om nieuwe zaken te ontdekken. Wij zijn alvast blij iedereen te kunnen verwelkomen. Dat doen we met een glimlach achter onze maskers. Welkom dus bij El Mundo met je bon! 

Annick en Rob van ChaBeau in Genk-Centrum: "Een warm verhaal"

“We waren aangesloten bij de vorige Genkbon en hebben ons voor deze nieuwe ook meteen aangemeld. Zo een lokale kaart is een mooi initiatief, want Genkenaren steunen zo de Genkse ondernemers. Deze actie, waarbij iedereen vanaf midden november 45 euro op zijn ‘Doe es Genk’-kaart krijgt gestort, is niet alleen positief voor handelaars, maar ook voor de mensen. Zij krijgen net voor de eindejaarsperiode een leuk extraatje, voor zichzelf of voor onder de kerstboom!”

Rudi, kapper en voorzitter Centrummanagement: "Meer dan welkom!" 

“De coronacrisis heeft inderdaad zijn sporen nagelaten. Kapsalons bijvoorbeeld moesten meer dan 8 weken de deuren sluiten en konden niet online werken of verkopen. Maar de kosten bleven komen voor alle handelaars. Zeker voor winkels met veel stock en hoge huurlasten, is dat een zware dobber. Deze actie is dus meer dan welkom! En dat kan ik gerust zeggen namens veel Genkse handelaars.

In het verleden konden mensen hier hun kappersbeurt al betalen met de Genkse geschenkbon, en daar werd veel gebruik van gemaakt. Van de nieuwe kaart verwachten we nog meer, omdat je nu niet het volledige bedrag moet opmaken in één keer. Met 45 euro kunnen de mannen bijvoorbeeld meerdere kapbeurten betalen en erna nog een pintje gaan drinken.”

Alles weten over de cadeaubon en de verdeling begin november? Kijk op www.genk.be/45euro.