Waarom houden zij van Kattevennen?

Gepubliceerd op woensdag 12 mei 2021 15.17 u.
Kattevennen is stilaan uitgegroeid tot publiekslieveling nr 1 in Genk en omstreken. Er zijn veel redenen om Kattevennen te bezoeken. Zoek je ontspanning, een sportieve kick of wil je iets van de wereld en het heelal opsteken? Dan zit je hier goed! Dit is het verhaal van enkele trouwe bezoekers.

"We sluiten hier altijd onze vakantie af"

Vorig jaar kwamen Evelien en Mario hier voor de eerste keer minigolven met hun zoontjes Mattia en Luca en ze waren toen zo enthousiast. "Daarom zijn we vandaag hier terug. We komen echt graag naar Kattevenen. Het is zelfs zo dat we onze jaarlijkse vakantie met de mobilhome hier in Kattevennen afsluiten, ook al zijn we van Genk!" 

Dat zijn niet de enige vakantiegangers zijn, getuigen ook Jean en Simonne die ook steevast Genk bezoeken met hun mobilhome: "Wij zijn van Dessel en vertoeven nu enkele dagen hier in Genk. Het fijne aan deze plek is dat we van hieruit mooie fietstochten door het Nationaal Park Hoge Kempen kunnen maken. Het is zo’n mooi bosrijk gebied. Wandelen doen we ook graag, want dan kan op zoek gaan naar kruiden en die vind ik hier wel," verklapt Simon.

"Zot van snowboarden"

Voor Elliot is Kattevennen tegenwoordig haast een wekelijkse uitstap. "Ik ben gestart met snowboarden toen ik acht was. Eigenlijk wou ik dat al veel eerder, maar ik moest eerst leren skiën. Nu zit ik op de Topsportschool en train een paar keer per week in Kattevennen op de kleine Dry Slope. Dit is een fantastische nieuwe constructie, want ik kan veel bijleren zonder mij echt pijn te doen. Ik verheug me op de opening van de grote piste," vertelt hij. "Ook altijd leuk hoe de voorbijgangers naar ons kijken. Ze stoppen altijd voor wat spektakel!" 

"les in het bikepark"

Van starters, tot rookies en gevorderden ... voor iedereen is er hier wel een uitdaging zegt de enthousiaste lesgeefster Ezra van Sport Vlaanderen. "Elke woensdagnamiddag begeleid ik enkele jongeren op het Bikepark van kattevennen. Eenmaal ze het gewone parcours kunnen fietsen, leren we de jongeren een aantal trucjes. Daarna durven ze een meer uitdagende route aan."

"De manege is mijn tweede thuis" 

Leah heeft haar paard Geronimo hier op stal staan. De manege is zo’n beetje haar tweede thuis. "Omdat ik hier haast elke dag ben, zie ik de vooruitgang op de site. Ik kijk heel erg uit naar de nieuwe infrastructuur voor onze ruiterclub. Met de nieuwe toegangsweg en parking voor paardentrailers en campers wordt het zeker een pak veiliger en aangenamer voor iedereen.”

"Gewoon om te wandelen"

Voor Lilian staat Kattevennen gewoonweg voor wandelen in de natuur. "Mijn dochters Eva en Anne vinden het heerlijk om door de bossen te rennen met onze hond Kita. Ook het planetenpad vinden we geweldig. Al wandelend leren we iets bij over ons zonnestelsel via de grote infopanelen.”

"Fan van de Cosmodrome"

Terwijl broertje Luca graag in de speeltuin vertoeft en minigolf geweldig vindt, is Loreno vooral gepassioneerd door sterren en planeten. "Ik ben vooral fan van de Cosmodrome en de 360° films. Ook sterren kijken door de grote telescoop van de sterrenwacht vind ik super cool. Ik heb hier eens aan het Astronautenkamp meegedaan. Een echte aanrader. En zelfs mijn communiefoto’s zijn in de expo ‘De Oerknal’ gemaakt.”

Ontdek wat jij kan doen op www.Kattevennen.be
Volg kattevennen op Facebook of Instagram voor meer tips!