Waarom Lieve en Robert bewegen in Genk

Gepubliceerd op maandag 28 juni 2021 17.30 u.
‘Beweeg in Genk’ is een gevarieerd en uitdagend bewegingsaanbod van stad Genk voor 55-plussers. In juli en augustus staat wandelen centraal. Lieve Tilkin en Robert Polutnik zijn alvast enthousiaste deelnemers en vertellen aan stadsmagazine 3600 waarom.

"Wie wandelt komt altijd wel iemand tegen" 

Genoeg bewegen is niet alleen goed voor je lichaam. Beweging is ook een prima middel tegen stress. “En om je hoofd leeg te maken”, weet Lieve. “Net voor de lockdown ging ik met pensioen. Veel plezier heb ik daar nog niet aan beleefd”, zucht ze. “Mijn hoofd staat niet naar stilzitten. Ik kom graag buiten en wil in beweging blijven, liefst zoveel mogelijk in de natuur.“

Robert: "Elke maand is er iets anders" 

Gelukkig voor Lieve helpt de werkgroep medioren van de Adviesraad 55+ een handje. Een jaar lang biedt hun programma ‘Beweeg in Genk’ ideale bewegingsmomenten aan. "Elke maand kan je iets anders uitproberen. Deze zomer staan de wandeltochten in de kijker. We hebben onze wandellijst al gemaakt”, vertelt Robert. “Die van de Stiemervallei en de citéwandeling in het spoor van Jefke Tuf in Winterslag. En LABIOMISTA”, vult hij aan. “Echt een aanrader voor wie daar nog niet is geweest.”

Lieve: "De Steenmannetjesroute is een topwandeling" 

Onlangs trokken Lieve en Robert naar een van de toppers op de wandelkalender: “De steenmannetjesroute op Thor is echt knap”, verklapt Lieve. “Wij bezochten die met de kleinkinderen, die heel erg meegenoten van het prachtige landschap.” Na een pittig tochtje langs de steenmannetjes bereik je de top van de terril van Waterschei. Daar heb je een schitterend zicht op het mijnterrein en het voetbalstadion van KRC. Je kijkt zelfs tot over de stadsgrenzen.

“Na zo’n lange tijd waarin bijna niets mocht, kijk ik ernaar uit om weer mensen te ontmoeten”, straalt Lieve. “Ik wil mensen rond mij en kijken wat ze doen. Pas trok ik met mijn nichten naar Bokrijk. Onderweg in Genk kom je altijd wel iemand tegen die je kent. Een ongedwongen babbeltje is de ideale manier om te ontsnappen aan de rare tijden waarin we nu leven”, vindt ze.

BROCHURE IN DE BUS

Als 60-plusser krijg je de brochure ‘Beweeg in Genk’ sowieso begin juli thuis geleverd. Daarin kan je alles lezen over de leuke wandelingen die Lieve en Robert hier aanhalen. Maar er is meer. In september presenteert Beweeg in Genk golf en minigolf, in oktober kan je kennismaken met padel en in november zijn er wateractiviteiten in het zwembad van Genk. In december leer je alles over gezond koken en dankzij een boeiende lezing kan je een ‘bewuste Bourgondiër’ worden. 

In januari volgt de brochure voor het voorjaar 2022. De ‘Beweeg in Genk’-campagne sluit af met Genk Loopt in mei. 

BESTEL DE BROCHURE

Genkenaren die nog geen 60 zijn maar toch de brochure willen ontvangen ontvangen kunnen die bestellen bij de Dienst sociaal Welzijn (T 089 65 43 66) of via www.genk.be/beweegingenk.

Via deze weg kan je ook de flyer van de wandeling 10.000-stappenroute
verkrijgen!