Waarom 'Start to jog' iets voor jou is?

Gepubliceerd op zondag 6 januari 2019 12.02 u.
Je klaarstomen voor de stadsloop ‘Genk Loopt’ op zondag 5 mei 2019? Dan komt ‘Start to jog’ als geroepen. Ervaren trainers begeleiden je optimaal naar vijf kilometer. Met drie verschillende locaties is er altijd een ‘Start to Jog’ dicht in de buurt. Deze Genkenaren vertellen waarom ze deelnamen.

CETIN: LOPEN IS EEN TOTAALCONCEPT

“Lopen is het ideale recept voor mensen die vaak vastgekluisterd zitten aan hun stoel of in de wagen. Mijn conditie is echt verbeterd, ik slaap ook vaster en de adrenaline die je krijgt is onbeschrijfelijk. Je ingesteldheid is zeer belangrijk want er zijn momenten waar je zal willen opgeven. De begeleiding van ‘Start to jog’ kent een goede aanpak met opbouwende sessies. Nu verbeter ik elk jaar mijn tijd bij de stadsloop. En niet te vergeten: je houdt er ook vrienden aan over. Het is een totaalconcept.”

RINA: GENK HEEFT UITSTEKENDE LOOPPISTES

“Ik heb kennis gemaakt met Start to jog via een foldertje op het werk. Waarom niet, dacht ik. Een beginnerscursus sprak mij wel aan. De lente is voor mij de fijnste periode van het jaar en de verschillende buitenlocaties trokken mij over de streep. De looppiste aan het Atlas College is trouwens uitstekend! Ik heb enkele jaren op rij meegedaan en dat is zeker geen probleem. Zo krijg je de routine opnieuw te pakken na de winter en krijg je er altijd maar fijne loopvriendinnen bij. Wie twijfelt, zou het gewoon eens moeten proberen!”

JACQUES: DE GROEP HELPT JE OVER DE STREEP

“Ik ben begonnen met ‘Start to jog’ om mijn schoondochter te steunen zonder enige verwachting voormezelf. Geleidelijk aan begon ik beter te lopen tot ik ineens klaar was voor de 5 kilometer van Genk Loopt. Het is de groep die je over de drempel heen helpt om te gaan lopen. Ik loop nog steeds twee keer per week met ‘Sledderlo Runners’ en we doen regelmatig mee aan een marathon. Je ziet hoever het kan komen.”

De lessen starten in de week van 18 februari 2019 op drie locaties: Sledderlo, Bret en Winterslag.
Inschrijven kan vanaf 7 januari.

kijk hier voor meer info en schrijf je in!