Wandelen is goed voor je

Gepubliceerd op vrijdag 5 april 2019 16.38 u.
Wandelen zorgt – samen met gezond eten - voor een lichamelijke gezondheid en een geestelijk welbevinden. Elke keer een beetje verder wandelen zorgt ervoor dat je lichaam geprikkeld en je hartslag gestimuleerd wordt.

Wandelen zorgt – samen met gezond eten  voor een lichamelijke gezondheid en een geestelijk welbevinden. Elke keer een beetje verder wandelen zorgt ervoor dat je lichaam geprikkeld en je hartslag gestimuleerd wordt.

Iedere maandag bij mooi weer begint om 10 uur aan dienstencentrum Ter Hooie een wandeling. De wandeling gaat door en rond Genk, op zoek naar mooie plaatsen. Iedereen kan (gratis) deelnemen, mits je op voorhand inschrijft in één van de dienstencentra.

Daarnaast zijn er verschillende wandelingen op verplaatsing voorzien, die ook rolstoeltoegankelijk zijn! Enthousiaste vrijwilligers zorgen voor begeleiding en zij die kunnen, worden aangemoedigd om ook zelf een eindje te stappen. De wandeling wordt telkens gezellig afgesloten met een koffie om de sociale contacten te bevorderen.

Onderstaande wandelingen kosten 7 euro per persoon (+ 4 euro voor het vervoer). De deelnemers die vervoer nodig hebben vertrekken om 13 uur vanuit een dienstencentrum. Om 14 uur vertrekt de wandeling aan het domein zelf.

Inschrijven kan in de dienstencentra.

 

Maandag 3 juni 2019: Alden Biezen

De imposante landcommanderij Alden Biesen is een boeiende locatie van uitzonderlijke historische betekenis.

 

Dinsdag 18 juni 2019: Gerhagen

Het domein Gerhagen is de groene long van Tessenderlo, heeft een oppervlakte van 945ha en is samen met de Merodebossen één van de grootste aaneengesloten bossencomplexen van Vlaanderen.

Woensdag 3 juli 2019: Oudsbergen

Oudsbergen is een fusiegemeente die ontstaan is uit de gemeentes Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek. De naam verwijst naar de Oudsberg, een natuurgebied dat aan beide gemeenten grenst. Oudsberg is samen met Solterheide en Donderslag onderdeel van een langgerekte gordel van duinen.

 

Donderdag 18 juli 2019: Beeldentuin Staf Timmers

Staf Timmers is een gepassioneerde tuinier: zijn tuin is een waar kunstwerk. Je wandelt er van de ene verrassing naar de andere, vol idyllische hoekjes. Middelheim in Antwerpen verbleekt hierbij. Het is niet zomaar een beeldenpark, maar een tuin, waar elk beeld zijn eigen plek heeft.

 

Woensdag 14 augustus 2019: Oud-Rekem

Oud-Rekem heeft een van de meest authentiek bewaarde dorpskernen van België, met het kasteel d'Aspremont-Lynden in Maaslandse renaissance, de Ucoverpoort en andere delen van de stadsomwallingen.

 

Dinsdag 27 augustus 2019: Labiomista

Op de site van de voormalige mijn en zoo van Zwartberg verrijst onder de vleugels van kunstenaar Koen Vanmechelen Labiomista, een inspirerende ‘mix van leven’. Hoofdingrediënten van Labiomista zijn het park met Vanmechelen’s kunstwerken, dieren en dierenverblijven, zijn ateliergebouw met serre en arendskooi, de historische villa en het onthaal- en parkpaviljoen.