Genkse warme plekken in de wintermaanden

Gepubliceerd op woensdag 28 december 2022 14.51 u.
Heel wat stadsgenoten ondervinden energiearmoede. Hoge energieprijzen wegen zwaar op het budget en dan gaat de verwarming vaker uit. Daarom zijn er in de stad enkele warme ruimtes ingericht. Zoekpunt in Shopping 2 is zo’n plek waar je kan binnenwandelen. Dora komt er voor een koffie en een babbel.

“Ik voel me hier gehoord en begrepen”, vertelt Dora. Ze is alleenstaande en gaat regelmatig langs bij Zoekpunt. “Hier is altijd minstens één vrijwilliger aanwezig. Zo ontmoet ik dikwijls Astrid, die klaarstaat met een kopje koffie en een luisterend oor.”

MENSELIJKE WARMTE

Naast een plaats om even op te warmen zijn de warme plekken fijn voor een ongedwongen gesprek. “In onze vluchtige maatschappij merken we hoe belangrijk het is dat je een keer je verhaal kan doen”, vertelt vrijwilligster Astrid. “Er is ook veel schaamte bij mensen om hulp te vragen”, vult Dora aan. Ze raadt iedereen in energiearmoede aan een warme plek zoals Zoekpunt te bezoeken: “Eens je binnen bent, voel je dat je goed zit.”

GRAADJE HOGER

Lang in de koude blijven zitten, dikwijls in je eentje, is niet nodig en zeker niet gezellig. “In Zoekpunt is het aangenaam warm”, nodigt Astrid iedereen uit. “We zijn een eerder kleine warme plek, maar dat is net onze kracht. Zeker voor wie op zoek is naar verbinding. Bij Zoekpunt kom je terecht in een veilige en hartelijke omgeving.”

Zoekpunt ligt in Shopping 2. Open van dinsdag tot en met zaterdag 10 tot 12 uur en 14 tot 16 uur.

Een overzicht vinden van alle warme plekken in onze stad?

Lees meer

Informeren over de warme plekken in de stad kan ook telefonisch via T 0475 20 21 96.