Wat doe jij voor Levensloop?

Gepubliceerd op woensdag 3 juli 2019 16.24 u.
Levensloop op 12 en 13 oktober 2019 is een feestelijk gemeenschapsevenement in Genk. Het draait rond solidariteit en fondsenwerving voor de strijd tegen kanker en dat 24 uur lang. Deze deelnemers vertellen alvast waarom zij de handen uit de mouwen steken. Nu jij nog!

 

CHRIS GOEMANS: "Lunchpakketten uitdelen"

"Dit is mijn derde jaar bij het vrijwilligerscomité. Ik zoek de vrijwilligers voor het evenement. In het totaal hebben we elk jaar minstens 230 mensen nodig. Op de dag zelf zie je mij aan het onthaal van de vrijwilligers en delen we het lunchpakket uit. Je moet hen verzorgen hoor, want ze doen dit met gans hun hart!"

DJAMILA BELBACHIR: "Rolmodel zijn en anderen aanmoedigen"

In april 2019 getuigde ik tijdens de kickoff van Levensloop over mijn ziekte en hoe het is om te overleven na je strijd met kanker. Ik kijk ernaar uit want ik ga als vechter. Je wordt dan erg in de watten gelegd. Maar toch wil ik vooral zelf de anderen bemoedigen. En stiekem hoop ik een rolmodel te zijn voor mensen van een andere origine. Als zij door kanker worden getroffen houden ze het vaak stil. Hopelijk vinden ze ook hun weg naar deze Levensloop.

CHRIS CHRISTOFFELS: "Tenten, tafels en stoelen opbouwen"

Een week voor Levensloop start ik samen met een team van 35 vrijwilligers aan de opbouw van de tenten, tafels en terrasjes. Ik ben bij Levensloop terechtgekomen via de senioren van Sint-Lodewijk. Samen vormen we een hechte groep. Mijn vrouw is ook een vechter. Zij werkt mee als vrijwilliger aan het onthaal van de vechters. 

PASCALE LANOO: "Dranktoog, barbecueën en op de piste"

Ik ben Teamkapitein van de Ladies Circle Genk. Vorig jaar slaagden we erin om met onze serviceclub met zo’n 20.000 euro aan de start te verschijnen. Ook op het event zelf helpen we actief mee. Wij steken de handen uit de mouwen aan onze dranktoog, we bakken spek en eieren en gooien vanalles lekkers op de barbecue. Onze opbrengst gaat helemaal naar Levensloop. En uiteraard staan we ook met ons team ook 24 uur op de piste!

Wil je ook vrijwilliger worden?

De organisatie is nog opzoek naar vrijwilligers om dit evenement in goede banen te leiden. Neem contact op met Frans Loos, voorzitter Levensloop Genk: T 0468 23 37 19 

Wil je wandelen, lopen of fietsen voor Levensloop of deelnemen als vechter op 12 en 13 oktober? Schrijf hier in!