Wat doen jouw kids in de zomervakantie?

Gepubliceerd op donderdag 27 april 2023 11.42 u.
Elke schoolvakantie genieten honderden kinderen van het stedelijk vrijetijdsaanbod zoals Grabbel & co, Sportkampen en Technologiebende. Nieuw deze zomer is Forest School in Kattevennen. Alle inschrijvingen starten op 15 mei.

GRABBEL & CO (4 T/M 12 JAAR)

Bij Grabbel & Co zijn alle kinderen welkom om hun talenten te ontplooien maar vooral om de tijd van hun leven te beleven. De animatoren van Jeugd Genk werken telkens met een weekthema en leuke activiteiten voor elke leeftijdsgroep. Dat kan gaan van knutselen tot koken, sporten en meer. De eerste en laatste dag van de zomerwerking maken de kinderen een daguitstap.

SPORTKAMPEN (4 T/M 16 JAAR)

SportinGenk laat kinderen met verschillende sporttakken kennismaken. Bij kleutersport wisselen ze knutselen en spel af met sportactiviteiten zoals balspelen, klimmen, klauteren of watergewenning. Oudere kinderen nemen per leeftijdsgroep deel aan sportmix en avonturenkampen. Hier maken ze kennis met coole sporten zoals hockey, tennis, skateboarden, mountainbike en meer. Voor G-sporters (kinderen met een beperking) is er ook een aanbod.

TECHNOLOGIEBENDE (5 T/M 16 JAAR)

In deze workshops ontdekken kinderen hun STEM-talent. STEM is een verzamelnaam voor wetenschap, technologie, wiskunde en ontwerp. Op een speelse manier worden ze uitgedaagd om dit toe te passen. Van robots programmeren, apps ontwikkelen tot zelfs modecreatie. Je hoeft zeker geen genie te zijn om mee te doen. Een portie nieuwsgierigheid en wat creativiteit is genoeg!

NIEUW! FOREST SCHOOL (8 T/M 12 JAAR)

Wist je dat de natuur belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind? Het is niet alleen fysiek gezond om buiten te zijn, kinderen trainen er ook hun vaardigheden. In de zomervakantie laat Forest School kinderen kennis maken met overlevingstechnieken zoals veilig werken met een zakmes of vuur maken zonder lucifers. Ook werken in team staat hier centraal.

De inschrijvingen voor het aanbod in juli en augustus starten op maandag 15 mei om 19 uur online.

Kies je activiteit en schrijf in!