Wat kopen bij Oxfam Solidariteit Genk?

Gepubliceerd op donderdag 31 januari 2019 9.52 u.
Sinds december ligt Oxfam Solidariteit in de Stationsstraat. Met een assortiment aan tweedehandskleding, vaatwerk, juwelen, laptops, speelgoed en zoveel meer, heeft Oxfam Solidariteit een verdiende plek tussen de andere winkels. Koop je hier, dan steun je mensen en stimuleer je hergebruik.

 

KOFFIETASJES

“Je kan hier echt koopjes doen”, zeggen vrijwilligers Ingrid en Hilde. “De winkel trekt zowel snuisteraars die regelmatig binnenspringen als gelegenheidskopers. Deze ochtend hebben we nog een computer verkocht. Het mag dan wel tweedehands zijn, toch is alles wat we verkopen intact. Zoek je bijvoorbeeld extra koffietassen voor het studentenkot van zoon of dochter, of moet je naar een babyborrel en wil je een extra knuffel meenemen? Je vindt het bij ons voor een paar euro!”

FAMILIE

Oxfam Solidariteit behoort tot dezelfde familie als de Oxfam Wereldwinkel in de Grotestraat. Daar worden vooral lekkernijen en handgemaakte geschenkjes verkocht van kleine boeren en ondernemers uit het zuiden. "Bij ons in de Stationsstraat koop je tweedehands, maar dan wel met stijl. We vernieuwen de collectie regelmatig,” verzekert Ingrid.

"Spring gerust eens binnen voor een koopje, of misschien wil je iets doneren of vrijwilliger worden?"

ZINVOLLE PROJECTEN

Met de opbrengst uit beide Oxfamwinkels worden zinvolle projecten in het zuiden gesteund. Denk aan het slaan van een waterput, een schooltje of ziekenhuis bouwen. "Alles wat voor ons vanzelfsprekend is, is dat in de landen van Afrika, Zuid- Azië of Zuid-Amerika niet. En daarvoor doen we het", aldus deze geëngageerde dames.

Oxfam Solidariteit: Stationsstraat 25 in Genk-Centrum
Open dinsdag t/m zaterdag van 10 tot 17.30 uur
www.oxfamsol.be