Week van de vrijwilliger

Gepubliceerd op dinsdag 6 maart 2018 9.36 u.
Zaterdag 3 maart werd de week van de vrijwilliger afgetrapt. In Genk was dat meteen het startschot voor een campagne rond vrijwilligerswerk.

Duizenden vrijwilligers

Als we uitgaan van het Vlaams gemiddelde, zijn er in Genk een kleine 7.000 vrijwilligers actief in de meest uiteenlopende sectoren. Ook stad en OCMW rekenen dagelijks op vele vrijwilligers. Denk bijvoorbeeld aan de leden van de adviesraden, talrijke helpers tijdens evenementen enzovoorts. Vrijwilligers verzetten bergen en zijn levensbelangrijk voor de samenleving. 

Website met vacaturedatabank 

Het is dan ook niet voor niets de Week van de Vrijwilliger. In Genk gaat die alvast niet ongemerkt voorbij, want er is een dankcampagne opgezet met affiches in het straatbeeld, postkaartjes om vrijwilligers te danken, online filmpjes en de website 'Genk vrijwilligt' met daarop alle info voor Genkse vrijwilligers. Je vindt er ook een vacaturedatabank vacatures voor allerlei soorten vrijwilligerswerk.

Nieuwkomers en vrijwilligerswerk

Momenteel loopt er ook een project in samenwerking met Basiseducatie om anderstalige nieuwkomers toe te leiden naar vrijwilligerswerk. Hiermee krijgen zij meer kansen om de Nederlandse taal te oefenen en vergroten zij hun sociaal netwerk. De stad zoekt voor hen actief naar vrijwilligerswerk, doet aan matchmaking en helpt hen gedurende de eerste maanden om mogelijke drempels te overwinnen.
 
Meer info: www.genkvrijwilligt.be