Week van het Bos: groenste centrumstad viert mee met talloze activiteiten voor jong en oud

Gepubliceerd op vrijdag 7 oktober 2022 16.09 u.
Persbericht van 7 oktober 2022

Als groenste centrumstad van het land, vieren we in Genk natuurlijk mee tijdens de Week van het Bos. Vanaf zondag 9 oktober gaan we op verschillende plaatsen in de stad op ontdekking in de natuur. Doe met ons mee!

“Het belang van de natuur dragen we in onze stad hoog in het vaandel”, steekt schepen van Ruimte Toon Vandeurzen van wal. “Een gelegenheid als ‘Week van het Bos’ is dan ook op maat van Genk. Een uitgelezen kans om onze mooie bossen en natuur nog eens in de kijker te plaatsen.”

“Op verschillende sites organiseren we activiteiten”, vervolgt schepen van Evenementen en Toerisme, Karel Kriekemans. “Zowel op Kattevennen, in het Heempark en de Genkse natuurgebieden valt er wat te beleven.”
“Ten slotte leggen we ook de link met kunst”, besluit schepen Nagels van Cultuur. “Want ook het Emile Van Dorenmuseum doet mee aan de ‘Week van het Bos’.”

Er valt van 9 tot 16 oktober dus heel wat te beleven in de Genkse bossen. Zowel de allerkleinste vriendjes van de natuur, als de doorwinterde fans komen aan hun trekken.

AANBOD

Wandeling in het WIK

Wat? Trek je wandelschoenen aan en ontdek het natuurgebied WIK onder begeleiding van een natuurgids. Zorg voor stevige wandelschoenen. Tip: een verrekijker is een meerwaarde!
Wanneer? Zondag 9 oktober om 9.00 uur
Waar? Provinciaal Natuurcentrum, Craenevenne 86, 3600 Genk
Prijs? 2 euro voor wie geen lid is van Natuurpunt
Info? www.natuurpunt.be

Expo 'Over Bomen en Bossen'

Wat? De expo ‘Over Bomen en Bossen’ toont zowel het werk van oude landschapsschilders als hedendaagse kunstenaars die de Genkse bomen en bossen als inspiratiebron gebruikten.
Wanneer? Van zondag 9 oktober tot zondag 19 februari: elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur
Waar? Emile Van Dorenmuseum, Henri Decleenestraat 21, 3600 Genk
Prijs? Gratis
Info? www.emilevandorenmuseum.be

Forestschool: Paddenstoelenwandeling

Wat? Ontdek alles over de wonderbaarlijke wereld van de paddenstoel.
Deze activiteit is kids only. Draag warme kleren en stevige schoenen. Neem zeker ook een drinkbus en vieruurtje mee.
Wanneer? Zaterdag 15 oktober van14.00 tot 17.00 uur
Waar? Kattevennen, Planetariumweg 19, 3600 Genk
Prijs? 12 euro (inschrijven op voorhand verplicht)
Info? www.kattevennen.be

Wandeling in het spoor van everzwijnen

Wat? Tijdens deze natuurwandeling gaan we met een natuurgids op zoek naar everzwijnen. Draag stevige wandelschoenen. Tip: een verrekijker is een meerwaarde.
Wanneer? Zaterdag 15 oktober om 21.00 uur
Waar? Natuurgebied De Maten. Afspraak aan de parking tegenover De Slagmolen, Slagmolenweg 76, 3600 Genk
Prijs? Gratis
Info? www.natuurpunt.be 

Jeneverbes, fliketeer als Genkse trots

Wat? Wist je dat Genk de stad van de jeneverbesstruik is? Je vindt ze hier in de vreemdste vormen terug: van zuil tot struik. Jeneverbes krijgt tal van culinaire, hygiënische en magische eigenschappen toegeschreven. Het is een struik die al sinds 1562 wordt beschermd in Genk. Een gids neemt je mee en vertelt je er alles over.
Wanneer? Zondag 16 oktober 2022 om 10.00 uur
Waar? Parking Kattevennen (bij de bushalte), Planetariumweg 18, 3600 Genk
Prijs? Gratis
Info? www.heempark.be

In de voetsporen van

Wat? Stap in de voetsporen van historische en hedendaagse kunstenaars die inspiratie vonden in de Genkse natuur. De wandeling van 3 kilometer start in het Emile Van Dorenmuseum, loopt door het Molenvijverpark en verbindt zo het Heempark en Kattevennen met elkaar.
Wanneer? Altijd
Waar? Start- en eindpunt is het Emile Van Dorenmuseum, Henri Decleenestraat 21, 3600 Genk
Prijs? Gratis.
Info? Kaart te verkrijgen in het Emile Van Dorenmuseum of download de wandeling via de ErgoedApp. www.emilevandorenmuseum.be

EXTRA

‘In het Heempark hebben ze aan 1 week niet genoeg, daar kan je tot eind oktober allerlei leuke activiteiten doen in het teken van het bos. Ontdek het volledige programma op www.heempark.be.